Turizm merkezlerine robot polis

Turizm merkezlerine robot polis
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Türkiye’de bir ilke imza attı ve robot trafik polisi uygulaması başlattı.  Akü ile çalışan robot polis otomobillere...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Türkiye’de bir ilke imza attı ve robot trafik polisi uygulaması başlattı.  Akü ile çalışan robot polis otomobillere dur komutu veriyor. Bu uygulama ile trafik kontrolleri sırasında trafik polislerinin kaza sonucu ölümü engellenmiş olacak. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü bu uygulamayı Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde de uygulamaya koyacak.

Türkiye’de ilk defe robot polis uygulaması Muğla’da başladı. Trafik polislerinin trafik kontrolü sırasında kazaya uğramamaları için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü robot trafik polisi yaptı. Üzerinde trafik polisi üniforması bulunan robot polis akü ile çalışıyor. Yol kontrolü sırasında araçlara dur komutu veren robot trafik polisini gören sürücüler ise şaşkına dönüyor. Aynı zamanda uzaktan kumanda ile çalışan robot trafik polisi Muğla’nın ortaca ilçesinde göreve başladı. Robot trafik polisi geceleri de görev yapabiliyor.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğünün Ortaca’da başlattığı uygulama başarılı olursa robot trafik polisleri turizm merkezlerinde de kullanılacak. Turizm sezonunda yaklaşık 3 milyon turist ağırlayan Muğla’da robot polis uygulaması Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde de görev yapacak.

Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Taş “ robot trafik polis uygulamasını ilk önce Ortaca ilçemizde başladık. Proje kapsamında turizm merkezlerin de robot trafik polisleri yaz sezonunda turizm merkezlerin de görev yapacaklar. Robot trafik polisi uygulamasıyla polislerimiz trafik kontrolü sırasında her hangi kazaya hedef olmalarını önlemiş oluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.