TURİZM ZİRVESİ TOPLANDI

TURİZM ZİRVESİ TOPLANDI
Yaz sezonuna girilmesi ile birlikte Muğla Valisi Fatih Şahin Başkanlığında turizm zirve toplantısı gerçekleştirildi. Turizmi yakından ilgilendiren kurum...

Yaz sezonuna girilmesi ile birlikte Muğla Valisi Fatih Şahin Başkanlığında turizm zirve toplantısı gerçekleştirildi. Turizmi yakından ilgilendiren kurum ve kuruluşların yanı sıra dernekler toplantıda bir araya geldi. Toplantıda ortak fikir olarak,  turizmin 12 ay’a yayılması ve kültür, maden ile tarım sektörlerinin turizmle birleştirilmesi gerektiği belirtildi.

Muğla Sanayi ve Ticaret Odasının ev sahipliğinde ve Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında gerçekleşen turizm zirve toplantısı ile Muğla turizmi masaya yatırıldı. Muğla Valisi Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Rüştü Bozkurt, turizm sektörünü ilgilendiren diğer kurum, kuruluş ve dernek ve odaların temsilcileri ile tek ilçe’den katılan Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal toplantıya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Kararkuş, Sanayi ve Ticaret Odası olarak yoğun bir tempo ile Muğla turizmini12 aya nasıl yayabilecekleri konusunu düşündüklerini belirtti. Hazırladıkları projeleri kısa başlıklar halinde katılımcılara okuyan Başkan Bülent Karakuş, “ Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmden gelecek olan gelir çok önemli. Turizmden gelecek olan gelir cari açığı kapatacak en büyük aktör. Muğla’nın sahip olduğu çok büyük bir potansiyel var. Turizm 12 ay’a yaymak için odamızın projeleri var.  710 km’lik Karia yürüyüş yolu projesi hazırlıyoruz. Turizmi bu yöne çekersek burada bulunan köylülerde kazanacaklardır. Fuar alanımızı için projelerimiz sürüyor ve açılacak olan fuar alanı ile yerli ve yabancı turistleri buraya çekebileceğimizi düşünüyorum. Muğla’nın en önemli geçmişi olan Yörüklük ve her yıl yapılan yörük şenlikleri bakanlığın desteği ile çok iyi bir noktaya geliyor. Ülkemizin ve bölgemizin Expoyu alması büyük bir kazanç olacaktır. Expo’ya gelecek 10-15 milyon misafir büyük bir katma değer katacaktır. Expo’ya İzmir’e değil ege olarak düşünüyor böyle destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Muğla’nın en önemli sektörünün kültür olduğunun altını çizen Muğla Valisi Fatih Şahin tarım madencilik sektörlerini turizmle kaynaştırmak gerektiğini belirtti. Turizm’in nasıl desteklene bileceği konusunu düşünmek gerektiği konusunu söyleyen Vali Fatih Şahin, “ Her işte olduğu gibi başarının sırrı belli, çok çalışmak. Orijinal, başkasında olmayan bu tür şeyleri ortaya çıkarmalıyız. Elbet inişler çıkışlar olacaktır. Ama Muğla’yı turizmde nasıl yükseltiriz bunu düşünmemiz gerekiyor. Gelen yabancı turist sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Muğla potansiyel olarak 10 Milyonları hak eden bir il. Her zaman nicelik değil nitelikte önemli. Daha çok para harcayan turisti buraya getirmemiz lazım. Ayrıca sağlık turizmi genişletilmeli. Muğla’nın sağlık alanı kabul edilmesi durumunda çok güzel biri hareketlilik olacaktır. Gerekli yazışmalarımızı yaptık” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 486 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.