Turizmci ‘Bayram’ etti

Turizmci ‘Bayram’ etti
Muğla’nın turizm merkezleri bayram tatili dolayısıyla doldu taştı. Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de yerli turist akını yaşandı. Turizmciler bayram tatilinde...

Muğla’nın turizm merkezleri bayram tatili dolayısıyla doldu taştı. Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de yerli turist akını yaşandı. Turizmciler bayram tatilinde adeta bayrak etti. Muğla Valisi Amir Çiçek “ Turizm merkezlerimizde ki doluluk oranı yüzde 95’lere ulaştı” dedi.

Bodrum’a 1,5 milyon kişi geldi

Terör saldırıları, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Muğla turizmi sezona kötü başlamıştı.  Muğla’da ki turizmcinin tek umudu 9 günlük bayram tatiliydi.  Bayram tatili dolayısıyla Muğla sahilleri yerli turistlerle doldu taştı. Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden birisi olan Bodrum’da yaklaşık 1,5 milyon yerli turist geldi. Bodrum yarımadasında otellerin doluluk oranı yüzde 95’i buldu. Marmaris’te otellerin doluluk oranı yüzde 90 lara ulaşırken Fethiye’de otellerin yüzde 85’i doldu.

Vali Çiçek: Muğla güvenli bir il

Muğla Valisi Amir Çiçek “ 9 günlük bayram tatili dolayısıyla Muğla sahillerimiz doldu. Şuan Muğla’da otellerimizin doluluk oranı yüzde 95 civarında. Muğla bölgesine gelen misafirlerimiz görül rahatlığı içerisinde tatillerini geçirebilirler. Muğla olarak her türlü tedbirlerimizi aldık. Bazı kişiler sosyal medya aracılığıyla turizm merkezlerimizde bombacı ya da terörist yakanladı diye asılsız bilgiler paylaşıyor. Halkımız ve tatil için Muğla bölgesini tercih edenler bu söylentilere kesinlikle itibar etmesinler. Bu tür asparagas bilgilerle vatandaşlarımızın kafasını karıştıranlarla ilgili gerekli incelemeler başlatılmış” dedi.

4 bin 500 yabancı turist geldi

Yerli turisttin yanı sıra Bodrum limanına yanaşan ‘Celebrity Reflection’ yolcu gemisinden inen 4 bin 500 yabancı turist turizmci esnafın yüzünü güldürdü.  . Kuşadası’ndan Bodrum’a gelen kruvaziyerde çoğunluğunu Amerikan ve İngilizlerin oluşturduğu 3 bin 243 yolcu ile bin 238 personel bulunuyor. Sabah saatlerinde Bodrum Yeni Liman’a demirleyen gemiden inen yolcular gümrük işlemlerinin ardından Bodrum sokaklarında yürüyüş ve alışveriş yaptı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.