Turizmde skandal 84 kişi zehirlendi

Turizmde skandal 84 kişi zehirlendi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde kalan turistlerden 84’ü yedikleri yemekten zehirlendi. Zehirlenen turistler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı....

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde kalan turistlerden 84’ü yedikleri yemekten zehirlendi. Zehirlenen turistler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen turistlerin 21 tanesi çocuk. Zehirlenen turistlerin mideleri yıkandı ve serum tedavisine başlandı. Zehirlenen turistlerin gündüzden tekne turu yaptığı teknede içtikleri içkilerden zehirlenmiş olabilecekleri ileri sürüldü. Zehirlenen turistlerin Danimarka, Norveç ve İsveç uyruklu oldukları öğrenildi.

Otelde 680 turist kalıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Yahşi beldesinde 5 yıldızlı bir otelde tatil yapan 680 turistten 84 tanesi akşam yedikleri yemekten zehirlendi. Yabancı turistler mide bulantısı ve kusma şikayetiyle otelin doktoruna başvurdu. Zehirlendikleri belirlenen turistler ambulanslarla ve otelin araçları hastanelere sevk edildi. Gece boyunca 21’i çocuk toplam 84 yabancı turist Bodrum’da bulunan değişik hastanelere sevk edildi.

Kaymakam inceleme başlattık

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan “Bir otelimizde bulunan misafirlerimizden gıda zehirlenmesine bağlı olarak bir rahatsızlık oluştu ve hastalarımız çeşitli hastanelere gelerek müşahade altına alındı. Toplam 84 hastamız var. Bunlardan 25 tanesi Üniversal Hosbital Hastanesinde, 25 tanesi Özel Bodrum Hastanesinde, 23 tanesi Enternational Klinikte ve 11 tanesi de Tepe Klinikte olmak üzere toplam 84 hastamız var. Hepsinin durumları çok iyi, herhangi bir endişe edecek bir şey yok. Bazı hastalarımız taburcu oldular ve diğerleri her ihtimale karşı hastanelerde müşahade altında tutulacaklar. Bir kısmı ülkelerine geri dönecek. Jandarma, sağlık ilçe grup başkanlığı ve tarım ilçe müdürlüğü zehirlenmeyle ilgili olarak otelde incelemelere başladı.

Tekne turuna çıkmışlar

Bodrum’da kaldıkları otelde zehirlenin 84 turisttin gün boyu tekne turuna çıktığı öğrenildi. Turistlerin teknelerde yedikleri ya da içtikleri içkiden zehirlendikleri ileri sürüldü. Kaymakamlık 84 turisttin tura çıktığı teknede ki içkilerden örnek alınmasını istedi. Geçtiğimiz yıl yine Bodrum’da Rus turist rehberleri zehirlenmiş 5 Rus yaşamını yitirmişti.

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.