Turizme darbe vuruyorlar

Turizme darbe vuruyorlar
Japon deprem uzmanı Yoshinor Morikawi, Akdeniz ve Fethiye bölgesinde 7.2 şiddetinde deprem bekleniyor açıklamasının ardından Ölüdeniz sahilleri boşaldı....

Japon deprem uzmanı Yoshinor Morikawi, Akdeniz ve Fethiye bölgesinde 7.2 şiddetinde deprem bekleniyor açıklamasının ardından Ölüdeniz sahilleri boşaldı. Özellikle yerli turistler Fethiye bölgesinden ayrılmaya başladı. Muğla İl kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer “ bu tür açıklamalar zor bir dönem yaşayan turizmimize büyük darbe vuruyor. İnsanlar üzerinde panik havası yaratılmak isteniyor” dedi.

 Japon uzman deprem olacak dedi

Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz ve olası Suriye savaşı dedikoduları başta ülke turizmi olmak üzere Muğla turizmini büyük oranda etkiledi. Son olarak Japon Deprem uzmanı Yoshinor Morikawi  Antalya Afet Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından 'Deprem afetine hazır mıyız?' konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Japon deprem uzmanı Yoshinor Morikawi “ Akdeniz ve Fethiye bölgesinde son günlerde yaşanan deprem hareketliliği normal değil. Bölgede 7.2 veya 7.3 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Bu deprem bugünde olabilir yarında. 5 ile 10 yıl içerisinde de olabilir” dedi.

 İlçede panik yaşandı

Japon deprem uzmanın bu sözlerinin ardından Muğla’nın Fethiye ilçesinde panik yaşandı. Özellikle yerli turistler Fethiye’den ayrılmaya başladı. Deprem söylentilerinin ardından ölüdeniz plajları neredeyse yarı yarıya boşaldı. Plajlarda sadece yabancı turistler kaldı. Turizmci esnaf ise bu söylentilerden oldukça rahatsız. Turizmci esnaflar “ Turizm sezonu zaten kötü gidiyor. Birde deprem söylentilerinin ardından özellikle yerli turistler bölgeden ayrılmaya başladı. Yabancı turistler ise her şey dahil sistemi kapsamında geldiği için para harcamıyor. Bu söylentiler devam ederse sezon sonunda bir çok turizmci iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalacak” dediler.

 Turizm Müdüründen sert tepki

 Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer “ Ülke ve Muğla turizmi olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Avrupa’da ki ekonomik kriz yüzünden bölgeye gelen turist sayısında ciddi anlamda düşüş var. Muğla bölgesine özellikle İngiliz turistler büyük rağbet gösteriyordu. Ancak İngiliz turistlerde düşüş var. Birde deprem söylentileri turizmimize vurulan bir başka darbe oldu. Henüz olmayan bir şeyin yaygarasını yapmak insanları panik havasına düşürüyor. Bölgede panik yaratmak hiç kimse için iyi olmaz. Turizmde kendi kendimize kurşun sıkıyoruz. Çok fazla rezervasyon iptali yok. Ancak bu söylentiler devam ederse turizmde rezervasyon iptalleri beklenenden daha çok olur” dedi.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.