TÜRK BÜRO SEN: “SGK ÇALIŞANLARININ ASALETLERİ DERHAL TASDİK EDİLMELİ”

TÜRK BÜRO SEN: “SGK ÇALIŞANLARININ ASALETLERİ DERHAL TASDİK EDİLMELİ”
Kamu Sen’e bağlı Türk Büro Sen Şube Başkanlığı tarafından SGK çalışanlarının özlük ve mali haklarıyla ilgili, Kamu Sen İl Temsilcisi Mürsel Özata’nın da katılımıyla SGK İl Müdürlüğü önünde açıklama yapıldı. Türk Büro Sen Şube Başkanı İskender Biçer, sözleşmelilerin bir an önce kadroya geçirilmesini, hak ettikleri tarihten itibaren dört ay geçtiği halde asaletleri tasdik edilmeyen sosyal güvenlik çalışanlarının asaletlerinin de derhal tasdik edilmesini talebinde bulunduklarını söyledi.

Toplu sözleşme masasında eylem kararı almayanların bugün eylem kararı almalarının manidar olduğunu söyleyen Biçer, “Toplu sözleşme masasında 5+7 maaş artışına imza atanlar, 1 kuruş bile seyyanen zam alamayanlar, kamu çalışanlarını maalesef yalnız bırakmışlardır. Bu yüzden kamu çalışanları 2022 yılının ilk ayı olan Ocak ayında yüksek enflasyon farkıyla yüzleşmek zorunda kalmışlardır. Diğer taraftan Kasım 2011 tarihinde yayımlanan 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile ikramiyeleri, fazla mesai ücretleri ve havuz paraları gibi mali hakları elinden alınan çalışanlarımız için o gün eylem kararı alamayanların, yaptığımız eylemlere destek vermeyenlerin, bugün tiyatro oynamaya kalktıkları görülmektedir” dedi.

“SGK ÇALIŞANLARI NEYİN NE OLDUĞUNU BİLMEKTEDİR”

Biçe, “Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, neyin ne olduğunu bilmektedir. Bu itibarla tatlı su sendikacılığına SGK çalışanlarının bir daha prim vermeyeceğine eminiz. Biz Türk Büro Sen olarak enflasyon farkının toplu görüşmeler döneminde olduğu gibi aylık olarak ödenmesini ve toplu sözleşmelerin her yıl yapılmasını, 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesini talep ediyoruz. Eşit işe eşit ücret diyerek yola çıkanlar bugün kısıtlı sayıda memura 3 bin 600 sözü vererek büyük bir adaletsizlik ve eşitsizliğe imza atmaktadırlar” şeklinde konuştu.  

“GÖREVDE YÜKSELME SINAVLARINDA MÜLAKATIN KALDIRILMASI TALEP EDİYORUZ”

Taleplerinin net olduğunu ifade eden Şube Başkanı İskender Biçer, şunları söyledi:

“Türk Sendikacılığının lokomotif taşlarından biri olan Türk Büro Sen, sözleşmelilerin bir an önce kadroya geçirilmesini, hak ettikleri tarihten itibaren dört ay geçtiği halde asaletleri tasdik edilmeyen sosyal güvenlik çalışanlarının asaletlerinin de derhal tasdik edilmesini talep ediyoruz. Yine bizler bugün kamuya personel alımında ve görevde yükselme sınavlarında mülakatın kaldırılması ve refah payının bir an önce kamu çalışanlarına verilmesini de talep ediyoruz. Bu kapsamda Türk Büro Sen olarak biz, "dik başın, tok kartın, mutlu yarının" mücadelesini verdiğimizi tekrar buradan haykırıyoruz. 17 Nisan 2021 tarihinde yapılan Sosyal güvenlik Kurumu ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında, üç yıllık imzalanan promosyon anlaşmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, memurlarımızın yüksek enflasyon altında ezilmesi nedeniyle, banka promosyonu ödemelerinin güncellenmesine yönelik taleplerimizi içeren ve ülkemizin dört bir yanından gelen dilekçeleri, Kurum Başkanlığına Türk Büro-Sen olarak sunmuş bulunmaktayız. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının bu konudaki talepler nettir. Kurum ve ilgili banka, sosyal güvenlik çalışanlarını promosyon konusunda daha fazla mağdur etmemelidir. Aksi takdirde sosyal güvenlik çalışanları olarak ilgili banka ile yol arkadaşlığımızı ilk fırsatta sonlandıracağız.”

“AĞUSTOS BÖCEĞİ MİSALİ”

Son olarak Türk Büro Sen olarak SGK çalışanlarının yanında olduklarını ifade eden Biçer, “Ağır bir mevzuat ve yoğun sigortalı talepleri ile baş eden ve kpss sınavında başarı göstererek kuruma girebilen, yaptığı iş nedeni ile büyük sorumluluk altında ezilen SGK personelinin diğer çalışanlardan daha az maaş alıyor olması eşit işe eşit ücret hakkaniyetine tamamen ters düşmektedir. Son olarak, kendilerini yok sayan, hiçbir zaman gerçek anlamda eylem yapabilme özgürlüğünü kendinde bulmayanların Ağustos böceği misali bugün sahte eylem ve tiyatro gösterilerine sosyal güvenlik kurumu çalışanlarının katılmayacaklarını düşünüyoruz. Bu vesileyle biz Türk Büro Sen olarak sosyal güvenlik çalışanlarımızın dün de bugün de ve yarın da yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının yalnız olmadığını Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen'in her hal ve şartta yanlarında olduğunu kararlı bir şekilde tekrar ifade ediyor, saygılar sunuyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.