Türkçe Olimpiyatları için Vali Şahin’e davet ziyareti

Türkçe Olimpiyatları için Vali Şahin’e davet ziyareti
Bodrumda düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları için Muğla Valisi Fatih Şahin’e Bodrum tertip komitesi ziyaret ederek davetiye verdi.Vali Fatih Şahin’i...

Bodrumda düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları için Muğla Valisi Fatih Şahin’e Bodrum tertip komitesi ziyaret ederek davetiye verdi.

Vali Fatih Şahin’i makamında ziyaret eden Türkçe Olimpiyatları komite üyeleri 11 Haziran’da gerçekleşecek olan Türkçe Olimpiyatları için davetiye verdiler. Ziyarete Bodurm Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile birlikte Konacık, Gündoğan, Gümüşlük ve Bitez belediye başkanı ve İş adamları katılırken, gerçekleşecek olan Olimpiyatlar hakkında Vali Fatih Şahin’e bilgi verdiler.

Muğla Valisi Fatih Şahine, tertip komitesi adına bilgi veren Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Erkmen, “Türkçe Olimpiyatları etkinliklerine katılmak üzere 135 ülkeden bin 500'e yakın çocuk Türkiye'ye geldi. Bodrum'da 11 Haziran'da yapılacak etkinliğimize 22 ülkeden 89 çocuk katılacak. Etkinliğe katılan çocuklar şiir, güzel Türkçe konuşma ve şarkı kategorilerinde yarışacak. Etkinliklerde halk oyunları gösteri de yer alıyor" dedi.

Vali Fatih Şahin, gerçekleşen ziyaretten dolayı çok teşekkür ettiğini belirterek, “her yıl yerli ve yabancı turist ilimize geliyor. Bu gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları ile birlikte tanıtım açısından çok iyi noktalara geleceğimize inanıyorum” dedi.

Vali Fatih Şahin, "Yapılan Türkçe Olimpiyatları takdire şayan bir olay. Dünyanın farklı ülkelerinden insanların Türkçe konuşması ve Türkçe düşünmeye başlaması çok güzel. Bütün bunlar, Türkiye'yi dünyada farklı bir noktaya taşıyacaktır” dedi.

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.