Türkiye'de büyük ilgi gördü! Citroen Ami'nin resmi satış rakamı açıklandı

Türkiye'de büyük ilgi gördü! Citroen Ami'nin resmi satış rakamı açıklandı
Sıfır araç fiyatlarındaki yükseliş vatandaşları Citroen Ami’ye yönlendirdi. Citroen My Ami Buggy modeli, satışa sunulduğu andan itibaren büyük bir ilgi gördü ve stokları sadece 40 dakikada tükendi.

Türkiye’de vatandaşların elektrikli araçlara ilgisi giderek artıyor. Türkiye’de Citroen Ami, kısa sürede büyük bir popülerlik kazandı.

STOKLAR SADECE 40 DAKİKADA TÜKENDİ

KARAR’da yer alan habere göre; 2023 yılında 2 bin 848 adet satışla, Citroen Türkiye, dünya genelinde en fazla Ami satan üçüncü ülke oldu. Özellikle 9 farklı ülkede sadece 1000 adet üretilen ve Türkiye için de kontenjan ayrılan Citroen My Ami Buggy modeli, satışa sunulduğu andan itibaren büyük bir ilgi gördü ve stokları sadece 40 dakikada tükendi.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Citroen Ami'nin elektrikli mobilitenin en ulaşılabilir çözümlerinden biri olduğunu ve bu modelin satış adetlerindeki başarısının, Ami'nin ne kadar tercih edilen bir model olduğunu gösterdiğini belirtti. Ami'nin sıfır emisyon değerine sahip tamamen elektrikli yapısıyla, tüm kent merkezlerine özgürce erişim imkanı sunması, sessiz ve dingin bir sürüş deneyimi sağlaması gibi özellikleriyle ön plana çıktığını vurguladı.

Citroen Ami, hem bireysel müşterilere hem de kurumsal firmalara kısa mesafelerdeki mobilite ihtiyaçlarını karşılayarak popülerliğini sürdürüyor. Günümüz kent yaşamının sürekli hareket halinde olmayı gerektiren dinamiklerine uygun bir yapı sunan Ami, yeni bir ulaşım formatında hem bugünün hem de yarının kent sorunlarına yanıt veriyor. Tamamen elektrikli sürüş moduyla, kullanıcılarına özgürce erişim sağlarken, kullanım maliyetlerini de minimuma indiriyor.

Citroen Ami'nin Türkiye'deki başarısı, elektrikli araç pazarının geleceğine dair umut verici sinyaller gönderiyor ve mikromobilite alanında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.