Türkiye’nin Acı / Sabır İle Sınavı

Türkiye’nin Acı / Sabır İle Sınavı
Türkiye’nin Acı – Sabır ve İnsanlığının test edildiği süreçten geçmekteyiz.İnsanoğlu yaşamı boyunca çeşitli acılı olaylarla karşılaşır....

Türkiye’nin Acı – Sabır ve İnsanlığının test edildiği süreçten geçmekteyiz.

İnsanoğlu yaşamı boyunca çeşitli acılı olaylarla karşılaşır. Zaten olgunlaşmanın, direnç kazanmanın basamaklarından değil midir?

Küçük yaşlarda (çocukluk döneminde) istenipde karşılanamayan oyuncak yada giysi çocukken hepimizi üzmüştür, acı çekmişizdir. Ancak bunun neden alınamadığı konusunu daha sonra özümseriz. Yine gençlerin çeşitli dönemlerde çektikleri acıları olgunlaşmalarına, olayları mantık süzgecinden geçirmelerine imkan sağlar.

Ancak topyekün millet olarak duyulan, yaşanan acılar heleki evlat acıları, vatan için şehit olan askerimiz, polisimiz, öğretmenlerimizin acıları konusunda Türk Milletini test etmeye, sabrını sınamaya kalkmamalı hiç kimse. Bu konuda tüm basın kuruluşlarına, yazarlara, çizerlere büyük sorumluluk düşmekte. Televizyon kanallarına çıkıp tahrik edici, yarayı kaşıyan tavırlardan uzak durmalı.

Siyasiler o şehri, bu şehri, şu ilçeyi hedef gösteren sözler söylememeli.

Milletin sabrını taşıracak küçük beden dili bile tehlikeli böyle zamanlarda.

Türk Milleti sabırlıdır, insani değerlere saygılıdır. Ak Parti iktidarının başladığı ilk iki dönemde darda olan birçok ülkenin yardımına koşmuş bir millettir.

Türk Milleti duygusaldır. İnsanlığın hizmetinde olmuş bir millettir. Son Suriyeli mültecilerin ülkenin birçok köşesinde misafir edildiği gibi.

Evet devletin sabrına gelince son yaşanan terör olaylarına gelinceye kadar devlet çok sabır gösterdi. Hatalar ve yanlışlar varmıydı tartışılabilinir. Ancak terörün unsurlarının devam etmesi, tahrik edici sözler, eylemler son bir haftada gelen, şehit haberleri bardağı taşıran, tedbir almaya ve mücadele etmenin gerekliliğini ortaya koyan faktörler olarak karşımıza çıkmakta.

Elbetteki güvenlik tedbirleri alınacak. Suçlular cezalarını  çekecek. 09.09.2015 tarihli gazetedeki köşemde de sözünü ettiğim diğer önlemlerin alınması da çok önemli.

Gençlerin bu terör batağına bulaşmalarını önlemek için alınacak önlemlerin bir ayağı eğitim, bir ayağı istihdam, diğer önemli ayağıda da ekonomik önlemleri içermeli.

STK’ların faaliyetlerinin dikkatle takib edilmesi üzerinde önemle durulması gereken diğer güvenlik tedbirlerindendir.

Halkın bilinçlendirilmesi, kitle iletişim araçlarının en ücra köşeye ulaşmasını sağlama da herkes üzerine düşeni yapmalı.

8-9 Eylül tarihinde Muğla / Seydikemer şehidimizin getirildiği günlerde Muğla genelinde yapılan protestolarda emniyet güçlerimizin gösterdiği dikkat, sağduyu ve çaba her türlü takdire şayandır.

Başka Muğla Valisi Sn.Çiçek – Emniyet Müdürü ve tüm güvenlik teşkilatlarımıza tebrikler ve teşekkürler.

Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.