Türkiye’nin gizli cenneti Ören

Türkiye’nin gizli cenneti Ören
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Son dönemlerde yatlarıyla beldeye gelen zengin turistler Ören halkının...

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Son dönemlerde yatlarıyla beldeye gelen zengin turistler Ören halkının büyük geçim kaynağı haline geldi. Ören Belediye Başkanı Kazım Turan “ biz Ören’in bakir güzelliğini korumak için çalışıyoruz. Ören’in Bodrum gibi beton yığınına dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla yılda yaklaşık 3 milyon turistti ağırlıyor. Muğla bölgesinde son dönemlerde sakin kent anlayışı ön plana çıktı. Datça, Gökova ve Ören bu sakin kentlerin başında geliyor. Bölge sınırları içerisinde iki termik santrali bulunan Ören beldesi Muğla turizminin son yıllarda parlayan yıldızı haline geldi. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgilisini çeken Ören beldesi yat turizminin de merkezi haline gelmeye başladı. Zengin turistler yatları ve guletleriyle sakin kent olarak bilinen Ören’e akın ediyor.

Ören’in bakirliğini korumakta kararlı olduklarını söyleyen Ören Belediye Başkanı Kazım Turan “ Son dönemlerde beldemize turistlerin ilgisi oldukça arttı. Bunun en önemli sebeplerinin başında beldemizin doğal ve bakir olması. Ören’de fazla yapılaşmaya izin vermiyoruz. Dolayısıyla bu durum turistlerin hoşuna gidiyor. Artık deniz ve kum turizmi eskisi kadar cazip değil. İnsanlar doğal güzellikler istiyor. Biz Ören’in Bodrum gibi beton yığınına dönüşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 562 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.