TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜREMEZLER

TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜREMEZLER
Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi, partisinin Muğla İl Kadın Kolları’nın 4. Olağan Kongresi’na katıldı. Zeybekçi, “Dün, Türkiye’nin Ekonomi Bakanı...

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi, partisinin Muğla İl Kadın Kolları’nın 4. Olağan Kongresi’na katıldı. Zeybekçi, “Dün, Türkiye’nin Ekonomi Bakanı Dünya Bankası’nın memuruydu, bu gün ise, tütün tarlasından gelen bir amelenin oğlu. Bu toprakların çocuğu. Türkiye’yi artık diz çöktüremeyecekler” dedi.

Bakan Zeybekçi, eşi Ayşe Zeybekçi ile birlikte AK Parti İl Kadın Kolları’nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kongresine katıldı. Vali Amir Çiçek, Rektör Mansur Harmandar ve İl Başkanı İhsan Küreci tarafından karşılanan Zeybekçi, Muğla’da aday adaylığı başvurusunda bulunan 40 kişiden 10’nun bayan olduğunu hatırlatarak, “Yıllardır bize ayrımcılık yaptığımızı söylediler. Evet biz kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Muğla’nın bu dönem Ankara’ya en az bir bayan vekil göndereceğine inanıyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU ZEYBEK OYNAMAYI BİLMEZ

Zeybekçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Zeybek oynamayı bırak” dediğini de hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu zeybek oynamayı bilmez. Zeybek bu toprakların oyunudur. Biz de bu toprakların evladıyız. Çakallar sokak aralarında, zeybekler meydanda gezer” diyerek yanıt verdi.

TÜRKİYE’Yİ DİZ ÇÖKTÜREMEZLER

Bakan Zeybekçi, Türkiye’nin ekonomisinin 12 yılda 4 kat arttığını kaydederek, “Dün, Türkiye’nin Ekonomi Bakanı Dünya Bankası’nın memuruydu, bu gün ise, tütün tarlasından gelen bir amelenin oğlu. Bu toprakların çocuğu. Türkiye’yi artık diz çöktüremeyecekler. Bunların tek hedefi ülkede kaos çıkarıp, binanın arkasından dolaşarak 23 nisan çocukları gibi koltuğa oturmak. Bunlar, bu ülkenin Başbakan ve Bakanlarının İMF’nin memuru olmasını istiyorlar. Bunun için ilk önce Gezi Eylemleri’ne sırtlarını dayadılar. Baktılar olmadı 17-25 Aralık kumpasına umut bağladılar. Bunlar Türkiye’yi İMF karşısında diz çöktürmek istiyorlar. Ancak Türkiye ne İMF’nin ne de bir başkasının önünde diz çökmez, diz çöktüremezler” diye konuştu.

Yeni Anayasa ile güçlü muhalefetin oluşacağını söyleyen Zeybekçi, 7 Haziran’daki Genel Seçimler’de bu millet AK Parti’ye Anayasa’yı değiştirebilecek milletvekili sayısını verecektir. Yeni Anayasa’da iktidarı zorlayacak, iktidara muhalif muhalefet partilinin de güçlenmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Zeybekçi, daha sonra kürsüden ‘Memleket’ isimli şiiri okudu. Zeybekçi şiiri okurken, eşi Ayşe Zeybekçi’de cep telefonuyla şiirin tamamını kaydetti. AK Parti’nin 4. Olağan Kongresi’ne tek adayla gidildi ve mevcut başkan Armağan Erol, yeniden İl kadın Kolları başkanı seçildi.

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.