TURUNÇ MİNİBÜSLERİ KONTAK KAPATTI

TURUNÇ MİNİBÜSLERİ KONTAK KAPATTI
Turunç-İçmeler yolunda Muğla Büyükşehir Belediyesinin içmesuyu borusu döşeme çalışması nedeniyle yol, 5 Aralık’tan itibaren Bir ay boyunca gece gündüz kapalı olması, UKOME’nin belirlediği yolu en az 30 kilometre uzatması ve diğer alternatif orman yolunun tehlikeli olması nedeniyle Turunç minibüs şoförleri çalışmayı bıraktılar.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre; Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME yetkilikleri, yolu güvenlik nedeniyle alternatif yol olarak Hİsarönü- Datça yolunu belirledi. Tali toprak yollarda hem UKOME hem de Kolluk kuvvetleri tarafından geçişler kontrollü olarak verildiği belirtildi.

Turunç Minibüs Kooperatif başkanı Mehmet Demir "Orman yolunun tamamen riskli hale gelmiş olması ve bir motorun dahi gidemeyeceği bir duruma gelmiş durumda. Hafriyat kamyonlarının bu yolu kullanması, orman yolunun tamamen tahrip olmasına yol açmıştır. Orman yolunun tahribatı ve yolun uzaması, artan fiyatlar nedeniyle, maalesef araçlarımız 'Biz can taşıyoruz, bu şartlar altında maalesef devam edemeyiz' diyerek çalışmayı bıraktılar. Şu anda sadece üç aracım çalışmaktadır; bunlardan bir tanesi sağlık sorunları nedeniyle kullanılamaz durumda, geri kalan iki araç ise vatandaşları mağdur etmemek adına devam etmektedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden iki araç temin ettim. Bu araçlar, günde iki geliş ve iki gidiş saatleri Turunç’tan 07.15-12.30,Marmaris’ten 10.30-16.30 şeklinde çalışmakta ve hafta sonları çalışmamaktadır. Orman yolu şu anda tamamen riskli durumda ve hafriyat kamyonları bu yolu kullanmaya devam ettiği sürece bu yol kullanılamaz hale gelecektir. Bu hafriyat kamyonları normalde resmi yol olan Orhaniye-Hisarönü yolu mevkiini kullanmalıdır. Bu şekilde mağduriyet yaşanmayacaktır.’’ sözleri ile mağduriyeti ve alternatif olarak neler yapılabileceğini söyledi.

Kaynak:GÜLDEMET KIZIL

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.