umuda yolculuk

umuda yolculuk
Muğla polisi 5 ayrı ilde eş zamanlı insan kaçaklığı yapan şebekeye operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı. İnsan...

Muğla polisi 5 ayrı ilde eş zamanlı insan kaçaklığı yapan şebekeye operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı. İnsan kaçakçılarının mültecileri kişi başına 5 bin Euro’ya Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan çıkarttığı öğrenildi. Şebekenin bu güne kadar 17 insan kaçakçılığı olayına karıştığı belirlendi.

Elebaşı Bodrum’da yakalandı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerine 9 ay önce gelen ihbar telefonunda bir şebekenin Muğla sahillerinden insan kaçakçılığı yaptığı bildirildi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde H.S.'nin liderliğinde göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisi alınması üzerine suç organizasyonunun tespit ve deşifre edilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğunda çalışma başlatıldı. Değişik sahil kesimlerinde suç organizasyonunun 17 ayrı eylem gerçekleştirdiği tespit edildi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla göçmen sevkinde kullanıldığı tespit edilen 12 sürat teknesi, 2 minibüs, 1 motosiklet ele geçirilirken, 250 kaçak yakalandı.  9 aylık çalışma sırasında  önce organizatörlerden örgüt yöneticisi ve üyesi olan A.B., Y.A., A.K., A.T., H.A., M.E. ve H.C. isimli 7 kişi tutuklandı.

5 ilde operasyon yapıldı

Polis ekipleri Muğla’nın Bodrum ve Fethiye ilçeleri, Aydın'ın Didim İlçesi, Çanakkale, İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda insan kaçakçılığı yapan 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 kişiden 5’i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 18 kişi,ise  'örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak' suçundan bugün Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.