umut yolculuğu ölümle bitti

umut yolculuğu ölümle bitti
Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yallarla Yunanistan’ın Kos Adasına kaçmaya çalışan 4 Irak’lıdan  Fouad Abushamat (51) denizde boğularak...

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yallarla Yunanistan’ın Kos Adasına kaçmaya çalışan 4 Irak’lıdan  Fouad Abushamat (51) denizde boğularak öldü. Diğer mülteciler ise karaya çıkmayı başardı.

Organizatör kaçtı

Irak’ta ki iç savaştan kaçan birisi kadın 4 Irak’lı insan kaçakçılarına bin 500 dolar ödeyerek Yunanistan’ın Kos Adasına geçmek istedi. 4 Iraklı ve bir organizatör Bodrum’un Ortakent beldesi Karaburun plajından akşam saat 23.30 sıralarında Ekşioğlu isimli 4 metrelik balıkçı teknesine bindiler. Tekne sahilden ayrıldıktan bir süre sonra organizatör balıkçı teknesinden denize atlayarak karaya çıktı. Organizatörün ardından paniğe kapılan Fouad Abushamat’da denize atladı. Denize atlayan Abushamat yüzme bilmediği için denizde çırpınmaya başladı. Teknede bulunan diğer Irak’lıların da hiç birisi yüzme bilmiyordu. Abushamat bir süre denizde çırpındıktan sonra boğuldu.

Hayata kürek çektiler

4 metrelik balıkçı teknesinde yalnız kalan 3 Iraklı ise kürek çekerek kıyıya çıktılar. Mültecilerin karaya çıktığını gören vatandaşlar jandarmaya haber verdi. Jandarma ve sahil güvenlik ekipleri olay yerine geldi. Ekipler 3 Irak’lı mülteciyi gözaltına alırken Fouad Abushamat’ın cesedini denizden çıkarttılar. Fouad Abushamat’ın cesedi ilk önce Bodrum Devlet Hastanesine ardından İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Gözaltına alınan 3 Iraklı mültecinin ifadeleri alınırken kaçan organizatörün yakalanması için operasyon başlatıldı.

Bu haber toplam 689 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.