Üniversite karıştı 6 gözaltı

Üniversite karıştı 6 gözaltı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde basın açıklaması düzenledikten sonra rektörlük binasına yürümek isteyen öğrencilere polisin müdahalesi sert...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde basın açıklaması düzenledikten sonra rektörlük binasına yürümek isteyen öğrencilere polisin müdahalesi sert oldu. Polis müdahalesinin ardından 16 öğrenci gözaltına alındı.

Muğla’da iki yıl önce karşıt görüşlü grup arasında meydana gelen olaylarda Şerzan Kurt isimli öğrencinin silahla vurularak öldürülmesi ile ilgili olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesinde öğrenciler tarafından bir basın açıklaması düzenledi. Üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan basın açıklamasının ardından rektörlük binasına yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Karya Cafe önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Ellerinde bulunan pankartlar ile yaklaşık yarım saat süren basın açıklamasının ardından grup Rektörlük binasına yürüyerek rektör ile görüşmek istedi. Bu talep polis tarafından kabul edilmeyince öğrenciler ile polis arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Gruba üniversite rektör yardımcısının geleceğini söyleyen polis öğrencileri yürümemeleri konusunda 3 defa uyarıda bulundu. Polis uyarısına rağmen yürümeye başlayan öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak yeniden rektörlük binasına yürümek istedi. Polis burada grubu bir kez daha yürümemesi konusunda uyarılarda bulundu. Uyarılara aldırmayan öğrenciler yürümek için ısrar edince polis müdahalesi gecikmedi. Grubu çember altına alan polis ekiplerinin müdahalesi sert oldu.

Bu olaylara izin vermeyiz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Osman Gündoğan, yaşanılan olayların ardından gazetecilere bir basın açıklamasında bulundu. Üniversitede bu tür olayların yaşanmasından büyük bir üzüntü duyduklarını kaydeden Rektör Yardımcısı Gündoğan, “Bir grup öğrencinin pankart açarak rektörlük binasına yürümek istedi. Polisin tüm uyarılarına rağmen grup yürümekte ısrar edince böyle bir olay yaşandı. Biz kesinlikle bu grubun rektörlük binasına yürümesine izin veremezdik. Eğer yasal bir olay varsa gereken işlem yapılacaktır” dedi. Bu arada polis tarafından gözaltına alınan öğrenci alınan öğrenci sayısının 6 olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan öğrenciler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde doktor kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.