ÜNİVERSİTEDE 21 GÖZALTI

ÜNİVERSİTEDE 21 GÖZALTI
MUSTAFA İNCİ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde rektör yardımcılarına ve öğretim üyelerine yönelik FETÖ-PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası...

MUSTAFA İNCİ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde rektör yardımcılarına ve öğretim üyelerine yönelik FETÖ-PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar “Gözaltına alınanlar arasında çok yakınımda bulunan ve uzun yıllardır tanıdığım isimler var. Bu kişilerden hiçbir şüphem yok. Yanlış ihbarlar nedeni ile gözaltına alındıklarını düşünüyorum” dedi.

Operasyon 06.30’da başladı

Muğla’da sabah saat 06.30 saatlerinde terörle mücadele ekipleri Muğla Cumhuriyet savcılığının talimatıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde FETÖ-PDY kapsamında operasyon düzenledi. Rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, profesörlerin ve memurlarında bulunduğu toplam 21 kişi gözaltına alındı. Terörle mücadele ekipleri üniversite içerisinde ve lojmanlarda arama yaptı.

Sorgularına başlandı

Terörle Mücadele ekiplerinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlediği terör örgütü FETÖ operasyonunda gözaltına alınanlar ilk önce terörle şube müdürlüğüne götürüldü. Burada yapılan kimlik tespitlerinin ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüler. Sağlık kontrolünden geçirilen 21 kişi daha sonra sorgulanmak üzere terörle mücadele müdürlüğüne götürüldü. 21 kişinin sorgularına başlandı. Sorguları tamamlandıktan sonra 21 kişi savcılığa sevk edilecek.

Rektör: Yanlış ihbar olduğunu düşünüyorum

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar “. Gördüğümüz kadarı ile bunların girmediği kurum yok. Dolayısıyla bütün kurumlarda bunlarla ilgili operasyonlar devam etmektedir. Bu soruşturma kapsamında 8 akademik personelimiz görevinden uzaklaştırılmıştı. Emniyet tarafından soruşturma kapsamında bir operasyon yapıldı. Şu anda kaç kişinin gözaltına alındığı konusunda tam bilgimiz yok. Bunu tespit etmeye çalışıyoruz. Gözaltına alınanlar arasında çok yakınımda bulunan ve uzun yıllardır tanıdığım isimler var. Bu kişilerden hiçbir şüphem yok. Yanlış ihbarlar nedeni ile gözaltına alındıklarını düşünüyorum. Bunların hepsi soruşturmanın bitmesi ile ortaya çıkacak” dedi.

Bu haber toplam 3724 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.