Üniversitenin maskotu caretta

Üniversitenin maskotu caretta
Türkiye’de ilk defa bir devlet üniversitesi kendi maskotunu yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 9 aylık bir çalışma sonrasında üniversitenin maskotu...

Türkiye’de ilk defa bir devlet üniversitesi kendi maskotunu yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 9 aylık bir çalışma sonrasında üniversitenin maskotu Caretta Caretta olarak belirlendi. Maskot olan carettanın ismi ise düzenlenecek olan yarışma ile belirlenecek.

Üniversite yönetimi, Final dershaneleri sponsorluğunda SİN Ajans ve Önde 1 Danışmanlık firmaları işbirliğinde 9 aylık bir çalışma sonunda Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında kendi maskotunu yapan ilk üniversite oldu.   Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğrencilerin ve çalışanların üniversite ile duygusal bir iletişim kurması açısından önemli olan maskotun; üniversite kimliğinin vücuda bürünmesi olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Türkiye’de 174 üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Harmandar, “Farklı olan, fark yaratan kazanıyor. Şimdi marka üniversite olma zamanı. Şimdi ‘Üniversite Marka’ değerini güçlendirme zamanı” dedi.

Harmandar, projenin üniversiteye, Muğla’ya ve ülkeye değer, güç, ve renk katacak bir çalışma olarak nitelendirerek, “Bilgi, tarih, teknoloji, spor, girişimcilik, turizm ve sanatın birleştiği bir ‘kent’ üniversitesini yansıtan yaratıcı, modern, akılda kalıcı ve işlevsel kullanıma olanak sağlayacak şekilde oluşturulacak bir maskot tasarlanmıştır.  Öğrencilerin ve çalışanların üniversite ile duygusal bir iletişim kurması açısından önemli olan maskot tasarımı, üniversite kimliğinin vücuda bürünmesi olarak değerlendirilebilir. Dünyaca bilinen, Muğla’yı en iyi anlatan, tanıtan, akılda kalıcı en güçlü simge caretta caretta’dır. Bu proje için 9 ay çalıştık. 4-5 kez senatoda tartıştık, görüştük. Değişiklikler yapıldı. Şimdi hedefe ulaştık. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim” diye konuştu.

Proje Genel Koordinatörü Harun Emre Karadağ, proje çalışmalarına profesyonel bir kadro ile 9 ay önce başladıklarını söyledi.

Maskotun üç boyutlu çiziminin karikatürist Kasım Özkan tarafından yapıldığını ifade eden Karadağ, şunları kaydetti:

“Caretta carette olan maskotumuz üzerindeki farklı renk tonları üniversitenin öğrenci, akademisyen ve eğitim bakımından çeşitliliğini gösteriyor. Caretta caretta’nın sırtı turkuaz ağırlıkta, ara boşlukları da yeşil renk tonlarından oluşuyor. Açık fikirliliğin, gururun ve yardımseverliğin rengidir. Ön tarafındaki krem renginin kullanımı parlaklık ve sıcaklık hissi verir. Dilinde bulunan kırmızı dinamizmi ve gençliği ifade eder. Ayakta sağlam artistik duruşu, kendine güveni temsil ediyor. Başındaki kep ise üniversitenin evrensel değerlerini, sağ elinin açık olması üniversitenin yeniliklere açık olduğunu ve sol elinde zeytin dalı taşıması da barışçıl olduğunu anlatmaktadır.”

Üniversite tarihinde ilk ve tek olan maskotun adını belirlemek için önümüzdeki günlerde ödüllü bir yarışma düzenlenecek. Üç aşamadan oluşan projenin ilk ayağı olan 3 boyutlu tasarımının tamamlandığı, ikinci etapta düzenlenecek yarışma ile caretta caretta maskotun isminin belirleneceği ve son olarak kostümü hazırlanıp kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.

Bu haber toplam 606 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.