Uyuşturucu operasyonu

Uyuşturucu operasyonu
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen uyuşturucu...

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda sokak satıcısı oldukları iddia edilen biri kadın olmak üzere toplam 22 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 25 kilo661 gramesrar maddesi ile 65 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu arada zanlıların polisin teknik takibine yakalanamamak için uyuşturucu satımında ‘araba’ şifresi kullandıkları öğrenildi.

Muğla’da uyuşturucu madde satıcılarına yönelik gerçekleştirilen istihbarı operasyonda Bodrum’da bir grubun eğlence mekanlarında uyuşturucu madde sattığı bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler Bodrum’da Rentacar işletmeciliği yapan K.A. isimli şahsın çeşitli illerden getirdiği uyuşturucu maddeleri liderliğini yaptığı grup ile birlikte Bodrum’da ki eğlence mekanlarında piyasaya sürdükleri belirlendi. Yaklaşık 10 ay süren çalışmalar çerçevesinde uyuşturucu madde satımı yapan örgütün çalışma yöntemleri ve uyuşturucu maddelerin hangi illerden getirildiği tek tek deşifre edildi.

Yapılan çalışmalarda K.A. liderliğinde ki örgütün polisin olası teknik takibine yakalanmamak için telefona uyuşturucu maddelerin piyasaya sürülmesi sırasında ‘araba’ şifresi kullandıkları öğrenildi. 10 aylık çalışmaların ardından Muğla kent merkezi, Bodrum, Marmaris ilçesi ile Aydın ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında örgüt liderliğini yaptığı iddia edilen K.A. ile birlikte K.G., Z.K.A., F.P., H.A., F.G., M.P., S.T., İ.B., Ö.K., O.T., R.D., Ü.Y., A.A., K.T., T.E., Ö.G., A.B., H.A., İ.T., E.K., D.S. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların kaldıkları yerlerde özel eğitimli Çilek ve Asi isimli narkotik köpeklerinde katıldığı aramalarda 25 kilo661 gramesrar maddesi 65 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada ifadeleri alınan zanlılar örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlaması ile hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildiler.

Bu haber toplam 569 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.