Uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı

Uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda turizm bölgelerinde uyuşturucu...

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda turizm bölgelerinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı. Eşzamanlı olarak Muğla, Aydın ve Diyarbakır’da gerçekleşen operasyonda kapsamında paketler halinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış halde892 gramesrar maddesi ele geçirildi.

Turizm sezonunun başlaması ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan istihbarı çalışmalarda bir grubun faaliyeti tespit edildi.  

Yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda H.K. ile S.P.’nin bazı illerden getirttiği uyuşturucu maddeleri turizm sezonunda bar, disko ve eğlence kemanlarında küçük gramajlar halinde uyuşturucu pazarladıkları bilgisine ulaştı.

Yaklaşık 6 ay süren çalışmalarda iki zanlı yakın takibe alınırken, uyuşturucuları nereden getirdikleri kimler ile çalıştıkları ve hangi yöntemleri kullandıkları tek tek tespit edildi. İstihbarı çalışmaların tamamlanmasının ardından eş zamanlı olarak Muğla, Aydın ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonda H.K. (30), S.P. (22) ile M.Ö.(34), E.E. (26) R.K. (36), İ.K.(28), T.K.(31), Ö.K. (32) ve H.E. (28) yakalanarak gözaltına alındılar. Operasyon kapsamında yakalanan zanlılar ile birlikte satışa hazır hale getirilmiş paketler halinde 892 gramesrar maddesi, 1 gramkokain, 18 adet uyuşturucu hap ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Yakalanan zanlılar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirilerek ifadeleri alındı. Zanlılar daha sonra hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.

Uyuşturucu operasyonu kapsamında yakalanarak gözaltına alınan zanlılar uyuşturucu madde ticareti suçlaması ile hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.