Uzun’dan Tutuklu Gazetecilere Destek

Uzun’dan Tutuklu Gazetecilere Destek
Muğla Barosuna kayıtlı 15 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğine İlk adımını attı. Törene Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür...

Muğla Barosuna kayıtlı 15 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğine İlk adımını attı. Törene Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ant İçme Töreni’ne Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, genç avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı. Törende Konuşma yapan Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun:  “Ülkemizde hukuk ve demokrasi mücadelesi hiç de kolay değil. Daha dün yaptıkları haber nedeniyle tutuklanan gazetecilerin, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük açıklaması yapmakta olduğu sırada, nasıl olduğu halen tespit edilemeyen bir biçimde ölen baro başkanlarının bulunduğu bir ülkemiz var” diye belirtti. Uzun: “Size güvenen, sizden adalet bekleyen bu insanların umutlarını boşa çıkarmayın. Onların adalete kavuşması için elinizden gelen her şeyi yapın ve bu uğurda çok çalışın.  Ülkemizin gerçek bir hukuk devleti olması için, avukatların, sizlerin çok çalışmasına ihtiyaç var” Törene katılanlara hitap eden Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, şunları söyledi: “Genç meslektaşlarım; biraz sonra edeceğiniz yemin ile mesleğimize katılmış olacak ve o andan itibaren bu onurlu mesleğin birer üyesi olarak yaşamaya başlayacaksınız. Avukat olarak sizi çok onurlu fakat bir o kadar da zorluklarla dolu günler bekliyor. Ülkemizde hukuk ve demokrasi mücadelesi hiç de kolay değil. Daha dün yaptıkları haber nedeniyle tutuklanan gazetecilerin, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük açıklaması yapmakta olduğu sırada, nasıl olduğu halen tespit edilemeyen bir biçimde ölen baro başkanlarının bulunduğu bir ülkemiz var.”

Cumhur Uzun’dan Tutuklu Gazeteciler Vurgusu

Baro Başkanı Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biraz daha geriye gittiğimizde, sahte, uydurma, yaratılmış delillerle 5 yıl hapis yatıp, daha sonra beraat eden ve yaşamları, yaşadıkları nedeniyle alt üst olan hatta ölen insanlarımızın olduğu bir ülkemiz var. Bu ülkede hukukçu olmak,  hele hele bir de avukat olmak, inanın dünyanın herhangi bir yerinde avukat olmaktan çok daha zor. Bunları size mesleğin daha başında gözünüz korksun diye değil, bilakis, yapacağınız işin önemini vurgulamak için anlatıyorum. Sizden adalet isteyenler, sizden hak bekleyenler ne kadar haklı bir taleple sizden beklenti içindeler, onları doğru anlayalım diye anlatıyorum. Çünkü siz onların son güvendiği kişi ve adalete çıkan tek kapısısınız. Size güvenen, sizden adalet bekleyen bu insanların umutlarını boşa çıkarmayın. Onların adalete kavuşması için elinizden gelen her şeyi yapın ve bu uğurda çok çalışın.  Ülkemizin gerçek bir hukuk devleti olması için, avukatların, sizlerin çok çalışmasına ihtiyaç var. Bu uğurda size inanıyor ve çok güveniyoruz. Yolunuz açık, yarınlarınız hukuk ve adalet dolu olsun.” Konuşmaların ardından avukatlık mesleğine başlayacak olan, Yağmur Kocaoğlu, Mustafa Hikmet Özkutan, Mustafa Sait Kaşıkara, Davut Gülgün, Dilek Erevciler, Semih Durukan, Özge Güneş, Buket Ağlar, Nagihan Yenioğlu, Özgür Karahan, Merve Kara, Ertuğrul Bahadır Çevik , Pınar Alpay, Canan Özmen ve Bengi Özbaş  avukat cübbelerini giyerek ant içtiler.  Ant içen avukatlara, “Avukatlık Ruhsatnameleri” Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ve baro üyesi avukatlar tarafından takdim edildi. Ant içme töreni fotoğraf çekimleriyle son buldu.

Sinan Boyacı

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.