VALİ ÇİÇEK’TEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE YOL HARİTASI

VALİ ÇİÇEK’TEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE YOL HARİTASI
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti. Ziyarette Genç Girişimciler Kurulu Başkanı...

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti. Ziyarette Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yusuf Erol, Başkan Yardımcısı Yusuf Çetin, yönetim kurulu üyeleri Tolga Yüksel, Şükran Kardaş ve MUTSO Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Murat Can hazır bulundu. 

Muğla Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yusuf Erol, Muğla genelinde genç girişimcilere yönelik gençleri iş potansiyellerine daha geniş çaplı hazırlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Erol, “Bu amaçla özellikle üniversiteli genç arkadaşlarımızı ödüllü yarışmalar yaparak iş hayatına hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Amir Çiçek, Muğla’daki mevcut iş adamları ve yatırımcılar ile sürekli olarak bir araya geldiklerini belirterek, “Bizim için en önemlisi sizin gibi genç girişimciler ile bir araya gelmek ve olan mevcudu daha iyi yapabilmek için çalışmaların devam etmesi. Dün burada Üniversitemiz Rektörü ile üniversitemiz tarafından kuruluşu onaylanan TEKNOPARK ile ilgili toplantı yaptık. Önümüzdeki aylarda TEKNOPARK’ı üniversitemiz kampusü içinde bir alanda başlatacağız. TEKNOPARK sizin gibi genç girişimcilerimizi ve mevcut olanların yanına daha başka neler getirebilecek şekilde girişimcilik ruhlarını canlı tutmak ve canlı tutmanın yanında bunları hayata geçirmek istiyoruz. Bunun bir ayağı bilimseldir, bir ayağı ilmidir, bir ayağı enerjiktir ve bir ayağı da sivil toplumdur. Kamu görüşünün yanında özel sektörün ve sivil toplumun yanında akademik görüşleri bir araya getirerek daha akılcı ve güzel hedefler belirlenmesi yönünde rota çizildi. Sizlerin güzel projeler getireceğinize inanıyorum. İlimizin bu şekilde bir alt yapısı olduktan sonra GEKA’nın bu yönde girişimcilik destekleri var. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının genç girişimciler ile ilgili projelerin desteklenmesi ve finansal destekler ile ilgili destekleri var. AB fon destekleri var. Finans desteklerin ve teknik desteklerin yanında eğer gençlerimizde ‘ben girişimciyim bu bölgede alt yapı var’ diyerek iyi projeler getirildiğinde iyi işler yapacağınıza inanıyorum. İleride yeni oluşturulan büyük işi yapmadan küçük işe başlayabilecek iş geliştirme merkezi kurdurabiliriz. Bunun anlamı işi küçükten başlayıp, yetiştirip deneyim sahibi yapıp büyük sahaya gidebilmektir. Gelişen ülkelerde durum böyledir. Gençlerimizin elinde para vardır, akıl da vardır. Hiç deneyimi yoktur ve hemen büyük işe başlar. Büyük işi yaparken büyük sıkıntılar yaşar ve sermaye bir anda gider. Bu konuda küçük veya büyük beyin fırtınası yapmanızı istiyorum. Para her şey değildir, önce akıl lazım” dedi.

Bu haber toplam 394 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.