Vatandaşlardan kablo ve yol tepkisi

Vatandaşlardan kablo ve yol tepkisi
Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde, parke döşeme çalışması yapılan yola vatandaşlar tepki gösterdi.Ortaca Nasuh Aydın Ortaokulunun...

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde, parke döşeme çalışması yapılan yola vatandaşlar tepki gösterdi.

Ortaca Nasuh Aydın Ortaokulunun olduğu sokakta çalışmalar nedeni ile sökülen telefon kablolarının elektrik hattına da dolanarak yaklaşık 10 gündür yerde olmasına isyan eden Mahalle sakinleri, çocuklarının hayatlarından endişe duyduklarını belittiler.

Yaklaşık 1 haftadır telefon ve internet hizmetinden de yararlanamadıklarını anlatan mahalle sakinleri yapılan çalışma nedeni ile okul ve çevresinde gölet oluştuğunu aktardılar.

Mahalle sakini Cengiz Olgun, “altyapı çalışması yapılmadan, üst yapı çalışmasına geçildi. Biz mahalleli olarak bu durumdan mağdur olduk. Suyu olduğu gibi bir kenara aldılar. Buranın logarlar ile suyun kanalizasyona verilmesini önerdik. Olmaz dediler. Anayoldan gelen su okula kadar gölet haline geldi. Döşenen taşlar zemine oturdu, göletler oluşmaya başladı. Maalesef hoş bir şey olmadı” diye konuştu.

Yerdeki kabloların insanları rahatsız ettiğini öne süren Olgun, “bu gelip giden araçlar içinde büyük bir tehlike, okul yolu çocuklar içinde büyük tehlike. Sözde çocuklar için bir çalışma yapıldı ama maalesef çocuklar için burada bir tehlike oluşturuldu” dedi.

Mahalle sakinlerinden Bilal Aydın, kendi çocuğunun da Nasuh Aydın Ortaokulunda okuduğunu belirterek, şunları söyledi; “Burada yüzlerce çocuk okula gidip geliyor. Ege’nin incisi Ortaca’mıza yakışmayan bir durum bu, çocuklar göletin içinden geçiyorlar. Benim çocuğumda okula gidiyor günde 3 defa kıyafet değiştiriyoruz. Çocuklarımızın sağlığı bozuldu. Ayrıca o çıkan logar suyu yağmur suyu ile karıştığı için hijyen açısından hiç iyi değil. Burada yerde telefon kabloları var. Elektrik hattı da var. Yazık yani biri hata kaza çarpılsa sorumlusu kim olacak.”

Mahalle sakinlerinden Tülay Özen ise kabloların kaldırılması için müracaat ettiklerini, yaklaşık 10 gündür konuyla ilgilenen olmadığını anlatarak, kabloların biran önce kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.