VEKİL OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİLER

VEKİL OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİLER
MUSTAFA İNCİ- Ak partiden milletvekili adayı olmak isteyen bürokratlar istifalarını dün verdi. Ak Parti’den Muğla Milletvekili adayı olan Emniyet Genel...

MUSTAFA İNCİ- Ak partiden milletvekili adayı olmak isteyen bürokratlar istifalarını dün verdi. Ak Parti’den Muğla Milletvekili adayı olan Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığında görevli Kriminalist Uzman Emniyet Müdürü Dr Bekir Tavas dün istifasını verdi. Muğla Basın Yayın ve Enformasyon Bölge Müdürü Cavit Okur, Muğla AK Parti milletvekili adaylığı için dün  itibariyle istifa etti. Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci “ Partimizden milletvekili aday adayı olacak erkekler için 5 bin bayanlar için 2 bin 500 lira adaylık başvurusu ücreti var” dedi.

İki bürokrat istifa etti

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ak Parti’den Muğla Milletvekili adayı olmak için dün itibariyle iki bürokrat istifalarını verdi. İlk istifa Bekir Tavas’tan geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığında görevli Kriminalist Uzman Emniyet Müdürü Dr Bekir Tavas dün istifasını sundu. Bekir Tavas 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ula’dan Ak parti Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Bekir Tavas’ın ardından Muğla Basın Yayın ve Enformasyon Bölge Müdürü Cavit Okur, Muğla AK Parti milletvekili adaylığı için dün itibariyle istifa etti. Cavit Okur aday adaylığını sosyal medya üzerinden “Siyasetin bir hizmet aracı ve bizim için bir ibadet olduğunu bilerek ve inanarak Muğla’mıza ve Muğla halkına hizmet etmek üzere Ak Partiden Muğla milletvekilliği adayı olmak için Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle istifa ettiğimi tüm Muğlalı hemşehrilerimize duyururum.Allah mahçup etmez inşaalllah.Tüm Muğla halkımızın desteğini ve dualarını bekleriz” şeklinde duyurdu.

Adaylık başvurusu 5 bin lira

Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci “Dün itibariyle bürokratların adaylık başvuruları için istifalarının son günüydü. Partimizden milletvekili adayı olmak isteyen bürokratlar ayın 20’sine kadar partimize başvuruda bulunması gerekli. Erken adaylar için aday adaylığı başvurusu 5 bin lira. Bayan aday adaylarının başvuru ücreti ise 2 bin 500 lira. Yüzde 40 engelli olan aday adaylarının başvurucu ücreti bulunmuyor. Partimizde yüzde 25 kadın ve gençlik kotası bulunuyor. 28 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında Muğla’da temayül yoklaması yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.