Vekilden darbeciler için suç duyurusu

Vekilden darbeciler için suç duyurusu
Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve darbe teşebbüsünde bulunan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında Ankara Cumhuriyet...

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve darbe teşebbüsünde bulunan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu. Nihat Öztürk darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunan ilk milletvekili oldu.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk suç duyurusunda“ FETÖ üyesi bir grup asker kıyafetli terörist tarafından, örgüt liderinin direktifleri doğrultusunda kapsamlı ve organize bir darbe girişiminde bulunulduğuna ve darbe girişimiyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin, TBMM'nin ve demokratik sistemin ortadan kaldırılmasını hedeflemiştir” dedi.

Öztürk , FETÖ elebaşı Gülen ve darbe teşebbüsünde bulunan tüm kişilerin Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen "Anayasayı ihlal, cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyan ve silahlı örgüt" suçlarından cezalandırılmalarını talep ettim.

Düşmanın bile yapmadığını yaparak Meclisimizi bombalayan bu eli kanlı örgüt ve terörist organizasyonu Pensilvanya''dan idare eden terörist başı Fetullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulunarak Meclis çatısı altında sürdürdüğüm bu mücadeleyi yargıya taşıyarak, hain örgütün peşini bırakmayacağımın bilinmesini istedim” dedi.

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.