Venedik değil Muğla

Venedik değil Muğla
Muğla’da etkili olan sağanak yağış sonrasında çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Muğla sokakları Venedik’i aratmadı. Vatandaşlar belediye...

Muğla’da etkili olan sağanak yağış sonrasında çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Muğla sokakları Venedik’i aratmadı. Vatandaşlar belediye ekiplerinin geç geldiğini söyledi. Belediye Başkanı Osman Gürün “ gece 03.00’den itibaren ekiplerimiz her ihbar noktasına ulaştı” dedi. Muğla kent merkezinde metre kareye73.8 kilogramyağmur düştü.

Evleri su bastı

Muğla kent merkezinde etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ev ve iş yeri sular katlında kaldı. Evlerin bodrum katlarında oturan vatandaşların evleri adeta havuza döndü. Dereler taştı sokaklar göle döndü. Karabağlar mevkiinde şiddetli yağış sonrasında yol göçtü. Bahçe duvarları yıkıldı. Çok sayıda vatandaş evinde mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar başka insanların omuzlarında tahliye edildi.

Vatandaşlar isyan etti

Özellikle Muğla’nın Kötekli Mahallesinde çok sayıda ki evin bodrum katına su bastı. Vatandaşlar belediye yetkililerini suçladı. Evlerini su basan vatandaşlar “ Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Evlerimizin için su ve çamur doldu. Belediye ekiplerine haber verdik. Ancak ekipler çok geç geldi. Bizim zararımızı kim karşılayacak” dediler.

Ekiplerimiz gece boyu çalıştı

Son 27 saat içerisinde kent merkezine73.8 metrekareye73.8 kilogramyağmur düştüğünü söyleyen Belediye Başkanı Osman Gürün “ ekiplerimiz gece saat 03.00’den itibaren çalışmalara başladı. Yapılan her ihbar noktasına zamanında ulaştı ve müdahale edildi. Kötekli mahallesinde bulunan evlerin Bodrum katlarında su baskını yaşandı. Ekiplerimiz su baskını yaşanan evlere en kıza samanda müdahale edip suların tahliyesine sağladı. Mevsim normallerinin çok çok üzerinde yağış oldu. Daha büyük bir felaketin yaşanmamış olması en büyük tesellimiz” dedi.

Bu haber toplam 749 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.