“Verem Haftası” Eğitimle Başladı

“Verem Haftası” Eğitimle Başladı
SİNAN BOYACI - - Verem hastalığı ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları...

SİNAN BOYACI - - Verem hastalığı ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Bülent Özbay'ın sunumlarıyla "69.Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" açılış toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcımız Mevlüt Kurban, Halk Sağlığı Müdürümüz Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Yasemin Balcı, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Derya Tetiker,  Milli Eğitim Müdür Yard.Kadir Yılmaz, İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Hüseyin Kılınçarslan, Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Dr.Deniz Mülayim, Menteşe Şehbal Baydur TSM Başkanı Dr.Ayhan Çöpoğlu ve personeli ,Sağlık Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlamak üzere düzenlenen, halkımızın Verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan "69.Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" 03-09 Ocak 2016 tarihleri arasında Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün çeşitli etkinlikleri ile farkındalık arttırmak için devam edecektir. Her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan haftada kutlanan  “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası’nın amacı verem ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesidir. Sayın Vali Yardımcımız Mevlüt Kurban sadece afiş asarak değil de böylesine halkı ve sağlık personelini bilgilendirmek için verilen eğitimlerin daha kalıcı olduğunu belirtti. Sunumlarından dolayı  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Bülent ÖZBAY'a teşekkür edip  çiçek takdim etti.

Asla Unutmayalım “Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye”

Verem hava yoluyla bulaşan, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır.Toplumu veremden korumanın en etkili yolu verem hastalarının erken teşhisi ve başarılı tedavisidir. Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu bir kağıt mendille kapatınız. Kağıt mendiliniz yoksa ellerinize değil kolunuzun iç kısmına öksürün veya hapşırın.Verem hastalığının belirtilerini hissettiğinizde en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. Hastalandığınızda düzenli ilaç kullanımı ile veremi durdurabilir ve sevdiklerinize bulaşmasını önleyebilirsiniz.Verem tedavisinde kullanılan tüm ilaçlar ücretsizdir. Ülkemizde verem hastalığının teşhis ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tüberküloz ve dirençli tüberküloz hastalarının tedavisinde kullanılan birinci ve ikinci seçenek tüberküloz ilaçları, Bakanlığımızca temin edilerek ücretsiz olarak hastalara verilmek üzere sağlık kuruluşlarına dağıtılmaktadır. Ülkemizde verem hastalarının tedavilerinin düzenli yürütülmesini sağlamak amacıyla hasta odaklı Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) ygulanmaktadır. Doğrudan Gözetimli Tedavi uygulamasında hasta tüm tedavi süresince ilaçlarının her dozunu bir görevlinin ya da sorumlunun gözetiminde içer ve bu durum kayıt altına alınarak tedavinin başarıyla sonuçlanması sağlanır. Verem hastalığının tedavisinde tam başarı için, ilaçlarınızı Doğrudan Gözetimli Tedavi ile kullanınız.

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.