Yaban domuzlarıyla 26 saat geçirdi

Yaban domuzlarıyla 26 saat geçirdi
Datça’da ki trafik kazasında anne ve babasını kaybeden 1 yaşındaki Zeynep Bebek 26 saat sonra kurtulmuştu. Marmaris Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan...

Datça’da ki trafik kazasında anne ve babasını kaybeden 1 yaşındaki Zeynep Bebek 26 saat sonra kurtulmuştu. Marmaris Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Zeynep Bebeğin sağlık durumu iyi. Hastanede bir bayan astsubay refakatinde kalan Zeynep Bebek bugün Kırıkkale’deki yakınlarına teslim edilecek. Kazada yaşamlarını yitiren Astsubay Üst Çavuş olarak görev yapan Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Bu arada Zeynep Bebeğin 26 saat yalnız kaldığı balıkaşıran mevkiinde çok sayıda bayan domuzunun olduğu öğrenildi.

Araba 5 takla attı

Muğla’nın Datça ilçesinde önceki gün meydana gelen trafik kazasında Datça Hava Radar Füze Filo Komutanlığı’nda Astsubay Üst Çavuş olarak görev yapan Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane yaşamını yitirmişti. Arabada bulunan Zeynep Bebek ise kazanın ardından 26 saat sonra jandarma ekipleri tarafından araçtan100 metreileride bulunmuştu. Araçtan emekleyerek çıktığı tahmin edilen Zeynep Bebeğin sağlık durumu gayet iyi. Sadece burnu kanayan Zeynep Bebek Marmaris Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Zeynep Bebeğin de içinde bulunduğu aracın 5 defa takla attı.

Bayan astsubay refakatçi

5 takla atan ve yaklaşık 70 metrelik uçuruma yuvarlanan arabadan 26 saat sonra sağ kurtulan Zeynep Bebeğe bir bayan astsubay refakatçilik yapıyor. Marmaris Devlet Hastanesinde kontrol amaçlı tutulan Zeynep Bebek bugün taburcu edilecek. Bayan Astsubay eşliğinde Kırıkkale’ye götürülecek olan Zeynep Bebek aile yakınlarına teslim edilecek. Öte yandan önceki gün kazada yaşamlarını yitiren Astsubay Üst Çavuş Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cenazeleri jandarma tarafından memleketleri Kırıkkale’ye gönderildi.

Bölge domuz dolu

Zeynep Bebeğin hayatta kalması tam bir muzice. Zeynep Bebeğin içinde bulunduğu araç Balıkaşıran mevkiinde 70 metrelik uçuruma yuvarlandı. Araba 5 takla attı. Zeynep Bebek 26 saat sonra araçtan100 metreileride bulundu. Datça Balıkaşıran Mevkiinde çok sayıda yaban domuzu bulunuyor. 26 saat boyunca çok sayıda yaban domuzunun bulunduğu bölgeden sağ kurtulan Zeynep Bebek bir mucizeyi gerçekleştirdi.

Cenazeler gönderildi

Astsubay Üstçavuş 31 yaşındaki Ahmet Murat Birdane ile eşi 28 yaşındaki Mehtap Birdane’nin cenazesi toprağa verilmek üzere Dalaman Havaalanından uçakla Ankara’ya oradan da karayolu ile Kırakkale’ye gönderildi. Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tolga Çakmak, “Zeynep Bebeğin birinci derece akrabaları almaya gelmezse bebeği Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edeceğiz” dedi. Bu arada Zeynep Bebeğin Babaannesi ve  ananesi Zeynep Bebeğin velayetini almak için Datça Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundu.

Sağlık durumu iyi

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tolga Çakmak “ Zeynep bebeğin genel sağlık durumu çok iyi. Zeynep bebeğin yüzünde ve vücudunun bazı yerlerinde çizikler var. Başhemşire koordinesinde çocuk bölümünde genel sağlık taramasından geçirildi. Bir hemşire arkadaşımız tarafından yıkandı, karnı doyuruldu ve gerekli olan besin takviyeleri yapıldı. Şuan görüntüleme merkezinde ultrason ve çeşitli testlerden geçti ve sağlık durumu çok iyi. Bebeğin akrabaları cenazeleri nedeniyle büyük üzüntü içinde kendileriyle irtibata geçildi. Eğer birinci derece akrabaları bebeği almaya gelmezse öncelikli düşüncemiz Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim etmek" dedi.

Devletin şefkatli kollarında

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin “ ekiplerimiz Zeynep Bebeğin birinci derece akrabalarıyla görüştü. Kendileri cenazelerini defnettikten sonra Marmaris’e geleceklerini söyledi. İki gün içerisinde Zeynep Bebeğin yakınları bebeği teslim almak için gelecekler” dedi.  Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, 1 yaşındaki Zeynep’in yaşadığı olayın basında yer almasından sonra çok sayıda hayırseverin maddi ve manevi anlamda yardım etmek için harekete geçtiğini öğrendiğini kaydederek, “Zeynep’in tedavisi halen devam ediyor. Şu an için sağlık durumu gayet iyi. Küçük bebeğin yaşadıkları basında yer aldıktan sonra Türkiye’nin çeşitli illerinden birçok kişinin telefonla arayarak hem maddi hem de manevi olarak yardım etmek istediklerini öğrendim. Halkımız küçük bebeğin yaşadıklarına duyarsız kalmadı. Tabi burada bizim görevimiz Zeynep’in tedavisini gerçekleştirmek ve daha sonra birinci derece yakınlarına teslim etmektir. Yardım etmek için arayan insanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Küçük bebeğimiz şu anda devletin şefkatli kolları arasında” dedi.

Yakınları gelecek

Marmaris Devlet Hastanesinde tedavi altında bulunan Zeynep Bebeğin yakınları iki gün sonra gelecek. Bu arada Zeynep Bebeğin babaannesi ve ananesi Zeynep Bebeğin velayetini almak için Datça Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundu. Zeynep bebeğin yakınlarının iki gün içerisinde Marmaris’e gelmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.