Yağmur altında dans

Yağmur altında dans
Sevgililer gününü ve kadına şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen kadınlar ‘Yaşamla Dans 1 milyar...

Sevgililer gününü ve kadına şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen kadınlar ‘Yaşamla Dans 1 milyar kadın dans ediyor’ adı altında Muğla’da yüzlerce kadın ve onlara destek veren erkekler yağmur altında dans dans etti.Muğla sınırsızlık meydanında gerçekleşen etkinliğe Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve eşi Gülsüm Gürün ile çok sayıda çeşitli kadın örgütü üyesi katıldı.

Sağanak yağış altında bir araya gelen kadınlar, kadına şiddeti anlatan kısa bir gösteri ile etkinliğe başladı. Ellerinde ‘bedenim benimdir’, ‘şiddete sesiz kalma’, ‘ kadına şiddet suçtur’ gibi dövizler taşıyan kadınlar dans ederken ‘bir milyar kadının dans etmesi devrimdir’ sloganı attılar. Kadınların yaptığı dansın figürlerinin dünyanın farklı kentlerinde yapılan danslar ile aynı olduğu açıklandı. Etkinliğe katılan bazı erkeklerinde kadınlara destek amacıyla dans ettikleri gözlendi. Etkinliğe eşi Gülsüm Gürün ile katılan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, barış ve sevgi dolu güzel bir dünyanın ancak kadınlarla olabileceğini anlatarak, ‘’Bizim istediğimiz kadına şiddetin olmadığı, kadın ver erkeğin anlaşarak birlikte kararlar aldığı bir dünya. Muğla’da kadına şiddet yok denecek kadar az. Muğla, bu anlamda bir hoşgörü kenti’’ dedi.

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.