Yakalanması an meselesi

Yakalanması an meselesi
MUSTAFA İNCİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast timinde yer alan ve firar durumda ki Yüzbaşı Burkay Karatepe son olarak Afyon’da görüldü....

MUSTAFA İNCİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast timinde yer alan ve firar durumda ki Yüzbaşı Burkay Karatepe son olarak Afyon’da görüldü. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip 2,5 aydır firari Karatepe’nin izini sürüyor. Karatepe son olarak Afyon’da bir dolmuşta görüntülendi.

Özel ekip kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 15 Temmuz akşamı suikast düzenlemeye çalışan 37 darbeci askerden 36’sı yakalanmıştı. Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Burkay Karatepe firar etmişti. Firari Burkay Karatepe’nin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu. Oluşturulan özel Marmaris’teki tüm güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını tek tek inceledi. Ekipler Karatepe’nin, 17 Temmuz sabahı Marmaris’ten kaçarak İzmir’e gittiğini akabinde Eskişehir'e geçtiği tespit etti. Yaklaşık 2,5 aydır yürütülen çalışmalarda Karatepe’nin Kütahya-Afyon istikametine çıkış yaptığını belirleyen ekipler, çalışmalarını aralıksız olarak bu bölgelerde yoğunlaştırdı. Yürütülen çalışmalarda bölgedeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan ekipler Kütayha-Afyon bölgesinde olduğunu tespit etti

İhbar edene ödül var

Afganistan, Pakistan gibi bölgelerde de görev yaptığı için özelikle gizlenme konusunda tecrübeli olan Karatepe’nin yakalanması için tüm ihtimalleri değerlendiren ekipler bu kapsamda bölgedeki bir çok alana da operasyon gerçekleştirdi.Karatepe’nin son olarak görüldüğü bölgede olduğunu değerlendiren ekipler bu amaçla kontrol noktaları ve bölgede yaşayan vatandaşlara da resimleri göstererek ihbarda bulunmalarını istiyor.

Öte yandan, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında Burkay Karatepe’yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.