Yakılacak tahtalara, ikinci hayat

Yakılacak tahtalara, ikinci hayat
Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde yaşayan ressam Saba Sakarya tarafından kurulan atölyede sergilenen ürünler yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Ressam Sakarya, Gülpınar Caddesindeki atölyesinde Yalos...

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde yaşayan ressam Saba Sakarya tarafından kurulan atölyede sergilenen ürünler yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ressam Sakarya, Gülpınar Caddesindeki atölyesinde Yalos diye adlandırılan denizden aşınmış ağaç parçalarıyla yaptığı çalışmalar ile atık ahşap ürünlere hayat veriyor. Yerli ve yabancı sanatseverlerin ilgisine hitap eden dekoratif ürünlerin, tabloların yer aldığı atölyede yaz aylarında canlı performanslar sergileniyor. Atölyede, Dalyan Sanat Festivaline katılan önemli ressamların yaptıkları özel çalışmalar da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Ahşabın çok kıymetli olduğuna değinen Sakarya, “Yakılacak pozisyona gelmiş tahtalara, ikinci bir hayat verdiğimizi düşünüyorum.” sözleriyle ağaç parçalarının ellerinde değerlenmesinden mutluluk duyduğunu dile getiriyor.

Deniz kenarından topladıkları tahta parçalarından geri dönüşüm tasarımıyla ortaya çıkardıkları objelerde Dalyan’a ait bir parça olduğu için atölyesine “Dalyan Spirit” adını verdiğini belirten Sakarya, bölgeyi tanıtmak amacıyla başlattıkları Sanat Festivali için koştururken ortaya çıkan Dalyan sevdasının kendisini bu noktaya getirdiğini vurguluyor.

Uzun yıllardır geri dönüşüm tasarımı yaptığını anlatan Sakarya, ahşap üzerine çalışmalarını sergileyebileceği hayalini kurduğu atölyeyi Dalyan’da açmış olmanın sevincini yaşadığını aktarıyor.

Atölyedeki ürünlerin hepsinin ortak noktasının Dalyan’a ait ahşapların kullanılması olduğuna dikkat çeken Sakarya; “Sevgili eşim ile hayalini kurduğumuz bu atölyeyi hem Dalyan’ı hem de kendi işimizi tanıtacak ve bölgenin değerlerini ortaya koyacak şekle getirmeye çalıştık. Buradaki bütün ahşap ürünler kendi dizaynımız, özel tasarımlar.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.