YANGIN ÇIKARAN 3 ŞAHIS YAKALANDI

YANGIN ÇIKARAN 3 ŞAHIS YAKALANDI
Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi Karadağ Mevkiinde sazlık alanda yangın çıkaran 3 şahıs jandarma ekiplerince yakalandı. Yangın sonucu 3 hektar sazlık alan zarar gördü.

Muğla’nın Ortaca İlçesine bağlı Dalyan Mahallesi Karadağ Mevkiinde sazlık alanda 08 Haziran Çarşamba günü saat 09.30 sıralarında orman yangını ihbarı alınması üzerine Ortaca-Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince zaman kaybetmeksizin yangın mahalline intikal edilerek, olay yerinde yapılan araştırma ve inceleme sonucu; yangın bölgesinden iki kapalı kasa kamyonetin bulunduğu, araçların yapılan sorgulamasında A.D., C.B. ve D.A. isimli şahıslara ulaşıldı.

Şüpheliler ile yapılan mülakatta yangın alanında sazlıkta yetişen kamışları kesip, işleyerek tente, gölgelik, çadır, şemsiye vb. yapımında kullanarak geçimlerini sağladıkları, aralarında bulunan anlaşmazlıktan dolayı, birbirilerine zarar vermek için kesip desteledikleri sazlıkları yaktıkları ve yangının büyüyerek hazineye ait sazlık araziye zarar verdiği tespit edildi.

Olayla ilgili A.D., C.B. ve D.A. isimli şüpheliler gözaltına alınarak, adli işlemlere başlatıldı.

Yangın sonucu 3 hektar sazlık alan zarar gördü.

screenshot-20220610-181129-twitter.jpg

OGM’DEN TEPKİ!

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sosyal medya hesabından duruma tepki göstererek, şu paylaşımda bulundu:

“Özgürce çektiğin son fotoğrafın olsun.

Muğla’ Dalaman’da sazlık alanda yangın çıkarıp olayın üzerine bir de selfie çekilen şahıs hakkında diyecek bir şey bulamıyoruz. Söz yargıda.”

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.