Yanlış paylaşımlar paniğe neden oldu

Yanlış paylaşımlar paniğe neden oldu
Muğla’da sosyal medya bazı vatandaşların “Arkadaşlar Muğla’da canlı bomba yakalanmış” paylaşımları büyük paniğe neden oldu. Yerel bir radyoda...

Muğla’da sosyal medya bazı vatandaşların “Arkadaşlar Muğla’da canlı bomba yakalanmış” paylaşımları büyük paniğe neden oldu. Yerel bir radyoda aynı paylaşımları anons edince ilçede panik iyice arttı. Sosyal medya paylaşımlarının artması sonucunda Muğla İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada “bazı sosyal paylaşım alanlarında Muğla ilinde canlı bomba yakalandığı şeklinde bilgi verilerek halkımız korku ve paniğe sevk edilmektedir. Bu olay tamamen gerçek dışıdır” denildi.

Sosyal medyada yayıldı

Muğla il merkezinde Aslı Y isimli bir lise öğrencisi kendisine ait sosyal medyada “Arkadaşlar Muğla’da canlı bomba yakalanmış. Bir dönercinin önünde. Herkes dikkatli olsun. Çocuğu olanlar hele” diye bir paylaşımda bulundu. Sosyal medyada hızla yayılan bu paylaşım il merkezinde vatandaşlarda büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Muğla’da bir yerel radyonun bu paylaşımları dinleyicileriyle paylaşması yaşanan paniğin artmasına neden oldu.

Emniyet yalanladı

Muğla il merkezinde yaşanan bu olayın ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak vatandaşlara paylaşımların asılsız olduğunu bildirdi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “bazı sosyal paylaşım alanlarında Muğla ilinde canlı bomba yakalandığı şeklinde bilgi verilerek halkımız korku ve paniğe sevk edilmektedir. Bu olay tamamen gerçek dışıdır. Tamamen gerçek olmayan ve dayanaktan yoksun olan bilgi kirliliği yaratan bu tarz haberlere itibar edilmemelidir. İlimizde bu tarz bir operasyon ve yakalama olmadığı gibi somut bir istihbari bilgi yoktur” denildi.

Bu haber toplam 1001 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.