Yaptıkları köprü ölümlerine neden oldu

Yaptıkları köprü ölümlerine neden oldu
Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Gürleyk köyü Dangır mevkiinde balıkhane kiralayan ailenin Dalaman Çayı üzerinden geçmek için kendi imkanları ile...

Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Gürleyk köyü Dangır mevkiinde balıkhane kiralayan ailenin Dalaman Çayı üzerinden geçmek için kendi imkanları ile yaptığı ahşap köprüden geçmek isteyen 30 yaşındaki anne ile 6 aylık bebeği çaya düştü. Meydana gelen olayda 6 aylık olduğu öğrenilen Ceylin Şahin’in cesedine ulaşılırken 30 yaşındaki anne Bircan Şahin’i arama çalışmaları devam ediyor.

 Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Şahin ailesi Dalaman ilçesine bağlı Camiyanı Mahallesi Dangır mevkiinde Dalaman çayının yakınlarında balık yetiştirmek için bir balıkhane kiraladı. Şahin ailesi kiralama işleminin ardından bölgede balık yetiştirmeye başladılar. Şahin ailesinin balıkhaneye gitmek için kullandığı ve Dalaman çayı üzerinden geçen köprü geçtiğimiz yıl içinde meydana gelen sel felaketinin ardından yıkıldı. Aile fertleri balıkhaneye gidebilmek için çay üzerine kendi imkanları ile köprü kurdu. Yaklaşık iki günden bu yana Muğla il genelini etkisi altına alan şiddetli yağış Dalaman Çayı’nın yükselmesine neden olurken aile işletmelerine gidebilmek için yaptıkları köprüyü kullanmaya devam ettiler.   

Dengesini kaybetti

Öğle saatlerinde balıkhaneye gitmek isteyen 30 yaşındaki Bircan Şahin, 6 aylık kızı Ceylin Şahin’i kucağına alarak köprüden geçmek istedi. Anne Bircan Şahin, köprüden geçtiği sırada birden dengesini kaybedince kucağındaki 6 aylık kızı ile birlikte debisi yükselen Dalaman Çayı’na düştü. Anne ve kızın köprüden düştüğünü görenler yardıma koştu ancak debisi yükselen ve hızla akan çayda Anne ve 6 aylık kızını kısa sürede gözden kaybettiler. Bunun üzerine olay yerinde bulunan vatandaşlar olayı jandarmaya bildirdiler. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi, 112 İlk Yardım ekibinin yanı sıra Dalaman Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ile Muğla İl Afet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olay yerine sevk edildi.

Küçük kızın cesedine ulaşıldı   

Olay yerine ulaşan ekipler Bircan şahin’i ve 6 aylık bebeğini kurtarmak için çalışmalara kısa sürede başladılar. Arama kurtarma çalışmalarının başlamasının üzerinden yaklaşık 2 saat geçtikten sonra 6 aylık bebeğin cesedi ekipler tarafından bulundu. Çayda kaybolan ve halen akıbeti belli olmayan anneyi bulmak için ekiplerin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yaşananların ardından Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, felaketinin yaşandığı bölgeye gitti. Yaşanan olayın büyük üzüntü verici olduğunu belirten Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, “Arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk ettik. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.