Yasak turizm için felaket olur

Yasak turizm için felaket olur
TBMM’sine sunulan alkollü içeceklerin reklamlarının yasaklanması ve bir çok yasağı içeren kanun teklifi turizmciyi kara kara düşündürmeye başladı....

TBMM’sine sunulan alkollü içeceklerin reklamlarının yasaklanması ve bir çok yasağı içeren kanun teklifi turizmciyi kara kara düşündürmeye başladı. . Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ “ böyle bir yasak turizm için felaket olur” dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler “ yasanın çıkması Türkiye turizmi için büyük bir kayıp olur” dedi.

Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi Türkiye’nin gözde turizm merkezleri yılda 3,5 milyon yabancı turist ağırlıyor.TBMM’si Başkanlığına sunulan ve alt komisyona havale edilen alkollü içeceklerle ilgili kanun teklifi turizmciyi endişelendiriyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ “Endişe ile beklediğimiz bu yasa çıktığı takdirde, destinasyonumuz büyük zarar görecektir. Bütün turizmciler anlaşmalarını tamamladı. Özellikle her şey dahil sisteminde çalışan konaklama tesisleri büyük kayıp yaşayacaktır” dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler birliği (GETOB) başkanı Bülent Bülbüloğlu “yasa tasarı halinde. Bu hali ile yasalaşacağını zannetmiyorum. Yasa geçtiği takdirde haklarımızı savunmak için mücadelemiz olacaktır. Marmaris, Bodrum, Didim, Kuşadası, Antalya, Alanya gibi şehirlerimiz dünyanın her yerinden turistleri ağırlıyor. Dünyayı ağırlayan destinasyonlarımız Afyon ya da iç kesimlerimizdeki yerler değil. Böyle bir yasa maddi olarak büyük kayıp verdirir” dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler “TBMM Başkanlığı'na sunulan alkollü içkilerin her türlü reklam ve tanıtımı dahil pek çok yasağı içeren kanun teklifinin geçmesi halinde turizm için bir felaket olacaktır. Türkiye bu imajıyla dışarıdan bakıldığında tipik bir İslam ülkesinden farklı görünmeyecektir” dedi.

Bu haber toplam 452 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.