YATAĞAN AİLE DESTEK MERKEZİ (ADEM) HİZMETE GİRDİ

YATAĞAN AİLE DESTEK MERKEZİ (ADEM) HİZMETE GİRDİ
Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Yatağan Aile Destek Merkezi ( ADEM) hizmete girdi.

Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Yatağan Aile Destek Merkezi ( ADEM) geçtiğimiz günlerde Yeni Mahalle 190 sok. No 6’da hizmete girdi.

AİLE DESTEK MERKEZLERİ (ADEM) NEDİR?

Aile Destek Merkezleri (ADEM), terörizm, madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmal ve istismarıyla mücadele kapsamında 29/5/1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda yer alan dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı, iç ve dış göçün, kadına yönelik şiddetin ve toplumsal olayların yoğun ve sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızın devlet-millet kaynaşmasının sağlanması, aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi değerler ile toplumun değer yargılarını muhafaza etmek üzere psikososyal, sosyokültürel, mesleki, ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amacı ile faaliyet gösteren merkezlerdir.

Aile destek merkezinde kadınlara yönelik meslek edindirme eğitimleri ile koruyucu önleyici eğitimler birlikte verilmektedir. Eğitim sürecinde kadınlarımızın faydalanabileceği öğle yemeği hizmeti, teşvik ödemesi, oyun odası hizmeti ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen faaliyetler bulunmaktadır.

Proje yararlanıcılarımız 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan 20-60 yaş arası kadınlarımızdır.

Yatağan Aile Destek Merkezinde aktif olarak dikiş kursu devam etmekte olup aşçılık, el sanatları vb. kursların açılması planlanmaktadır. 3-6 yaş aralığında çocuğu olan kadınların çocukları için oluşturulan oyun odasında çocuklar güvende olup eğlenceli oyunlar oynamaktadırlar. Kurumda açılmış olan kurslar için ihtiyaç olunan malzemeler Yatağan Aile Destek Merkezi tarafından temin edilmektedir. Kurum binasında ibadetlerini gerçekleştirmek için mescit de bulunmaktadır.

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum