YATAĞAN ARENASI KIRAN KIRANA

YATAĞAN ARENASI KIRAN KIRANA
FERDI YAVUZ - Yatağan Belediyesi tarafından 1.’si düzenlenen boğa güreşleri kıran kırana geçti. Güreşlere 140 boğa katıldı.Yatağan Belediyesi tarafından...

FERDI YAVUZ - Yatağan Belediyesi tarafından 1.’si düzenlenen boğa güreşleri kıran kırana geçti. Güreşlere 140 boğa katıldı.

YATAĞAN ARENASI KIRAN KIRANA

Yatağan Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen boğa güreşleri festivaline ege bölgesinin farklı noktalarından 140 boğa katıldı. Yatağan Orman Kavşak Sahası’nda Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlerde boğalar kıran kırana güreşti. İlk düzenlenen güreşlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Güreşlerde boğalar kıran kırana güreşirken boğa sahipleri de heyecandan yerlerinde duramadı. Güreşi kazanan boğaların sahipleri büyük sevinç yaşadılar.

Güreşler hakkında bilgi veren Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz; “Belediye olarak gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda ilçemizde bulunan boğa sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda güreş düzenleme kararı aldık. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz güreşlere ilçemizden 20, Aydın ve Muğla’nın değişik noktalarından 120, toplamda da 140 boğa katıldı. Vatandaşlarımız ilk kez düzenlememize rağmen güreşlerimize yoğun ilgi gösterdiler. Güreşleri geleneksel hale getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” diyerek güreşlere katkı sağlayan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.