YATAĞAN EMNİYETİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

YATAĞAN EMNİYETİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI
Yatağan Emniyet Müdürlüğü, ilçede anons yaparak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Yapılan uyarıda, kendisini telefonda polis, asker ve savcı olarak tanıtarak para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiği söylendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“Son günlerde artan ihbarları değerlendiriyoruz. Bu nedenle telefonda polis, asker ve savcı olduğunu söyleyen dolandırıcılara dikkat edilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızı kandırarak ve korkutarak para istedikleri veya terör örgütü adını kullanarak kredi kartı nüfuz cüzdanı bilgisi istedikleri, her seferinde farklı senaryolar üreten bu tür dolandırıcıların tuzaklarına düşülmemesi için dikkatli olunması gerekmektedir. Cep ya da ev telefonunu arayarak telsiz sesiyle birlikte kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp kredi kartı bilgilerinizi isteyenlere itibar edilmemesi isteniyor. Para yatırmanızı talep edenlere kesinlikle inanılmaması, bu gibi durumlarda para göndermeden ve kredi kartı bilgilerini vermeden derhal 112 imdat telefonunu arayarak ve ya en yakın karakola gelerek ihbarda bulunulmalıdır.”

Yatağan Emniyet Müdürü Adil Haçan, “Özellikle Çarşamba günleri İlçemiz pazarı kalabalık olduğu için vatandaşlarımızın yan kesicilere karşı dikkatli olup cüzdanlarını iyi korumaları gerekmektedir” dedi.

HABER:SERAP PEHLİVAN

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.