YATAĞAN HALK EĞİTİM ESERLERİ KONUKLARIN BEĞENİSİNE SUNULDU

YATAĞAN HALK EĞİTİM ESERLERİ KONUKLARIN BEĞENİSİNE SUNULDU
Yatağan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yıl boyunca hazırladıkları çalışmalar düzenlenen sergiyle konukların beğenisine sunuldu.

Yatağan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle açılan sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Serginin açılış törenine, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkan Vekili Doğan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

75 ALANDA FARKLI KURSLARIMIZA 4 BİN 555 KURSİYER KATILDI

Yatağan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Halk Eğitimi Merkezleri, hayat boyu öğrenmenin gerekliliğini yerine getiren; her yaş ve her eğitim düzeyindeki vatandaşlarımızın ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini sağlayan bir yaygın eğitim kurumudur. Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayat boyu öğrenme ve eğitim merkezi olan Halk Eğitimi Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiştir.Modern çağın getirdiği değişim ve teknolojik yenilikler, insanlarımız üzerinde etkili olmaktadır. Bunun sonucu olarak yeni ihtiyaçlar ve yeni istekler karşısında insanlar ya psikolojik danışmanlık hizmetlerine ya da kişisel gelişim merkezlerine ihtiyaç duymaktadır. İşte bu noktada; Halk Eğitimi Merkezleri vatandaşlarımızın taleplerini planlı bir şekilde hayata geçirerek; insanımızı pasif tüketicilikten, aktif üretici konumuna getirip, bir iş yerinde çalışabilecek veya kendi işini kurabilecek bilgi ve becerileri kazandırmaktadır.

“TOPLAM 211 KURS AÇILDI”

“Halk eğitimi merkezlerimiz örgün eğitim dışında kalmış ve örgün eğitime devam eden bireyler için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Halk Eğitimi Merkezlerinde 75 alanda, birbirinden farklı programlarda 3749 adet kurs sunulmaktadır. Bu kurslara katılan ve kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize uluslararası geçerliliğe sahip belgeler verilmektedir. Yatağan Halk Eğitimi Merkezi olarak; 2022-2023 eğitim öğretim yılında 143’ü genel, 60’ı Mesleki ve 8’i Okuma Yazma Kursu olmak üzere toplam 211 kurs açtık. Bu kurslarımıza 2879’u kadın, 1676’sı erkek, toplam 4555 kursiyer katıldı ve bu kursiyerimiz başarılı bir şekilde kurslarını tamamlayarak belgelerini aldılar. Yine bu eğitim öğretim yılında; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Göç İdaresi, İş-Kur ve işletmelerle yapılan protokoller kapsamında 36 kurs açtık, bu kurslarımıza katılan 863 kursiyerimiz kurslarını tamamlayarak belgelerini aldılar. 2022-2023 eğitim öğretim yılında; Açık öğretim Ortaokuluna 10, Açık öğretim Lisesine 252 öğrencinin kaydı yapıldı, 237 öğrencimiz mezun oldu. Çeşitli nedenlerden dolayı örgün eğitime devam edemeyen 112 ortaokul, 737 Lise öğrencisi eğitim öğretimlerini yaygın eğitim kurumumuzda devam ettirmektedir” İfadelerini kullandı.

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ise yaptığı konuşmada, “2022-2023 öğretim yılı yılsonu faaliyeti etkinliğini gerçekleştirmek üzere buradayız. Halk eğitim merkezi müdürlükleri hayat boyu öğrenmenin ülkemizde en önemli kurumudur. Okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlarımıza okuma yazma öğreten mesleki sanatsal her türlü gelişime katkı sunan 3 bin üzerinde kurs çeşitliliği olan hayatın her alanına ve her noktasına dokunan bir eğitim kurumudur. İlçemizde de bu anlamda örgün ve yaygın eğitimde halk eğitim merkezi müdürlüğümüz çok güzel hizmetler yürütüyor. Hem diğer kamu kurum ve kuruluşlarımıza katkı sunuyor. Hem de kendi bünyesinde çok çeşitli kursiyerlerimize yüzlerce kurs imkanı sağlıyor. İnşallah aynı hızda aynı güzellikte faaliyetlerine yeni eğitim öğretim yılında da devam edeceğini umuyoruz” dedi.

Törende kursiyerler adına Melek Topçu da bir konuşma yaparak, eğitimlerden aldıkları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan gösteriler büyük ligiyle izlendi. Belge töreninde kursiyerlere belgeleri verildi sonrasında, serginin açılış kurdelesi kesildi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri keşkek ve yöresel yemek ikramları ile sona erdi.

HABER: SERDAL KAYHAN

Bu haber toplam 1036 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.