YATAĞAN MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN ANLAMLI YARDIM

YATAĞAN MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN ANLAMLI YARDIM
Yatağan Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şubesi’nin başta deprem bölgesi olmak üzere Yatağan genelindeki depremzedeler ve ihtiyaç sahibi aileleri de içinde kapsayan yardım faaliyetleri devam ediyor.

Yatağan Müftülüğüne bağlı Din Görevlileri kardeşliğin, ikramın, iyiliğin inananları sardığı, bereketinin arşa ulaştığı rahmet iklimi Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için seferber oluyor.

Yardım faaliyetleri kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan; içerisinde un, yağ, şeker, tuz, bulgur, pirinç, salça, makarna, mercimek, çorba, nohut, fasulye gibi temel ihtiyaç gıdalarının olduğu yardım paketleri Yatağan’daki önceden tespit edilen başta depremzedeler olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Ayrıca "Ramazan ve Dayanışma" teması çerçevesinde ortaya konan yardımlaşma duygusu ile Deprem bölgesinde Afetzedeler için ihtiyaç duyulan malzemelerin öngörüldüğü ve bir koli bedelinin 310 TL olarak belirlendiği Muğla Valiliği ve Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizesi ile düzenlenen yardım kolisi kampanyasına da ilçe müftülüğü personellerinden özverili bir yardım yapıldı.

Bu kapsamda toplamda bugüne kadar Yatağan geneli Diyanet Personellerinden deprem bölgesine 38 Bin 750 TL'ye denk gelen 125 koli yardımının İl Müftülüğü aracılığıyla Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Hesabına gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi, şunları söyledi:

“Değerli kardeşlerim, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun. Cenab-ı hak rahmetinden mağfiretinden hakkıyla istifade etmeyi ve sonunda ebedi azaptan Kurtuluş müjdesi almayı nasip eylesin inşallah. Ramazan, bütün varlığıyla bereket rahmettir, kulluk ve taattir. Müminlerin birbirlerinin kardeşlik hukukunu en güzel ifa ettikleri bereketli bir aydır. Yardımlaşmaktır, kardeşliktir. Bizde o açıdan Müftülük olarak din görevlisi hocalarımızla birlikte birçok faaliyetlerde fakirin ve fukaranın yanında yer almaya gayret ediyoruz.

Biz Ramazan’da soframızda gönül huzuruyla iftarımızı açarken kardeşlerimizin de bu anlamda mahrum olmamalarını o iftar sofralarında onların da o nimetlere ulaşma noktasında gayret etmemiz bizim ibadetimize, huzur almamıza sebep olacaktır. Gelin bu ramazanda ebedi hayatta azığımızı taşıyacak fakirlerin yanında olalım onların sofralarında, onların gönüllerinde yer almaya çalışalım. Yatağan Müftülüğü ve Vakfımız Şubesi organizesinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize alışveriş kartı ulaştırdık, yetim ve öksüz evlatlarımızın ise bayramlık ihtiyaçlarını karşıladık. Depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık.

Bu çalışmalarda gerek sahada gerekse manevi destekleri dolayısı ile verdikleri katkı için Din Gönüllüsü kardeşlerime ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı hak hayırlarını kabul eylesin inşallah. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza şifalar versin. Geride kalanlara da kardeşlik duygusu ile destek vermeye devam edeceğiz. Cenab-ı Hak bu günlerimizi daha hayırlı günlere ulaştırsın, bereketli günlere ulaştırsın. Ramazan'ın sevincini yaşamayı, bayramın sevincini yaşamayı, ülkemizde daima huzur ve güvenliğin sevincini yaşamayı Rabbim cümlemize nasip eylesin.”

HABER :GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.