YATAĞAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ ÖZTÜRK’TEN YANGIN UYARISI

YATAĞAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ ÖZTÜRK’TEN YANGIN UYARISI
Yatağan Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı. Öztürk, “Bilindiği üzere yangın sezonu boyunca ormanlara girmek yasak ve izne bağlı. Yangın sezonu boyunca, vatandaşlarımızdan ricamız, en küçük bir duman gördüklerinde 112’ye haber vermeleri” dedi.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, 1 helikopter, 9 teknik personel, 22 orman muhafaza memuru, 70 yangın söndürme işçisi, 30 özel ekip, 6 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 greyder, 2 yangın gözetleme kulesi ve 12 su alma kaynağı birlikte ateş savaşçıları muhtemel yangınlara karşı 7/24 havadan ve karadan hazır hale getirildi.

Hava sıcaklıkların arttığı bugünlerde, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğünce, yangın sezonu öncesi hazırlıklara hız verilerek yangın söndürme araçlarından hava aracına ekipmanından su kaynaklarına ve yangın söndürme işçisine varıncaya kadar bütün hazırlık denetim ve eğitimler tamamlanarak sezona hazır hale getirildi.

Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, şunları söyledi:

“Yangı sezonu hazırlıklarımız tamam. Yangın sezonu boyunca kurumumuz olarak üstümüze düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğiz. Bu süreçte de kıymetli Yatağan halkımızı bu sıcak ve kurak yaz günlerinde ateş yakmamayı anız yakmayınız küçük bir duman ateş görüldüğünde hiç tereddütsüz beklemeden 112 Acil Çağrı Merkezine yangın ihbarı noktasında iletişim kurmaları konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Ormana izinsiz girmeyin. İnşallah Yatağan olarak kazasız belasız can ve mal kaybı olmadan küçük bir yangın haberini duymadan güzel bir sezon geçirmeyi Rabbimizden temenni eder duyarlılık ve hassasiyetleriniz içinde siz değerli Yatağanlı halkımıza şimdiden teşekkürlerimi sunarım.”

HABER: GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.