YATAĞAN YENİ CAMİNİN MİNARESİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

YATAĞAN YENİ CAMİNİN MİNARESİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI
Muğla’nın Yatağan ilçesi Yeni Mahalle Tilkiler mevkisinde inşaatı hızla devam eden Yeni Caminin minaresinin temeli dualar eşliğinde atıldı.

Törene, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, minareyi yaptıran hayır sahipleri Şükreddin Dören ve Hüsamettin Dören kardeşler adına Hüsamettin Dören, Ahi Cami Yapma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Temel atmada konuşan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Cami inşaatına belediye olarak belirli bir katkıda bulunduklarını, caminin en kısa zamanda bitirilerek ibadete açılması için bundan sonra da desteklerinin devam edeceğini, minarenin yapılmasını üstlenen Şükreddin Dören ve Hüsamettin Dören kardeşlere teşekkür ederek minare ve cami inşaatının hayırlı bir şekilde tamamlanmasını dilediğini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi ise, “Minare, Yatağan’lı hayır sahiplerimiz Şükreddin Dören ve Hüsamettin Dören kardeşler tarafından yaptırılıyor. Hemşehrilerimiz minarenin temeli ile birlikte her şeyini üstlendiler. Minare betonarme olacak, Allah hemşehrilerimizin hayrını kabul etsin, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. " dedi.

Minarenin İslam dininde öneminin büyük olduğunu belirten Çetmi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Minarenin kelime anlamı ‘Nurlandırılmış mekan’ anlamına geliyor. Minare, etrafa nur saçan, ışık saçan bir mekan. Müslümanlar ilk minareyi Şam’da Cami-i Umeyye’de (Emevi Cami de) yapmışlardır. Sonra da Müslüman fetihlerinin yayılmasıyla birlikte Müslümanlar gittikleri yerlerde şartlarına uygun, imkanlarına uygun kendi tarzlarında minareler yapmışlardır. Bir yerde ezan sesi duyduğumuzda, minare gördüğümüzde anlıyoruz ki burada ezan okunduğuna göre burada minare olduğuna göre burası Müslüman memleketidir. Burası emin selamet yurtlarındandır. İşte minarelerin nur saçan mekanlar olmasının anlamı da budur. Yani günde 5 vakit minarelerden inancımızın temeli olan ezan ve kelime-i tevhid haykırılıyor. Bizi manen ayakta tutan da minarelerden ezan vasıtasıyla haykırılan inancımızdır.”

Caminin kaba inşaatında son aşamaya gelindiğini de belirten Müftü Çetmi, "Ara verilmeden ince işçiliğe geçilecek. Bu konuda dernek başkanı Mehmet Ayhan ve dernek üyelerimiz ile değerli Yatağanlı hemşerilerimizin büyük çabası var. Müftülük olarak üzerimize düşen görevi yaparken, hayırsever vatandaşlarımızın desteğini de oldukça fazla hissedeceğiz. Allah bu hayırlı işlerde yer alan herkesten razı olsun" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi’nin konuşması sonrası dualar ile minarenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

HABER: TEMEL IRMAK

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.