YATAĞAN’DA BAŞ KOMUTAN MİNNETLE ANILDI

YATAĞAN’DA BAŞ KOMUTAN MİNNETLE ANILDI
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Yatağan İlçesinde, Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85.yılında düzenlenen törenle saygı ve minnetle anıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Muğla’nın Yatağan İlçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85.yılında düzenlenen törenle saygı ve minnetle anıldı.

Anma töreninde Anıta Yatağan Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Siren çalmasıyla birlikte Yatağan’da 2 dakikalığına hayat durdu.

Buradaki törene; Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Hava Binbaşı Yasin Bozkurt, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okullar ve diğer ilgililer katıldı.

Burada da günün önem ve anlamı ile ilgili konuşmayı Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç yaptı.

Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuştur.10 Kasım’lar, sadece yas günü değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak, geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz günler olmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca kazandığı zaferler ve bize kazandırdığı eserlerle değil aynı zamanda engin düşünceleriyle ve ortaya koyduğu fikirlerle, başta milletimiz olmak üzere tüm dünyaya ışık tutan bir liderdir. Mustafa Kemal’i anlamak; yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkarmak, milli kültürümüze sahip çıkarak yeniden büyük bir medeniyet tesisi için çalışmak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Konuşmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Atatürk ile ilgili vidolar izletildi. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Oratoryo gösterileri yapıldı. Şiirler okundu.

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.