YATAĞAN’DA FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI

YATAĞAN’DA FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI
Yatağan Belediyesi 19. Gençlik, Kültür-Sanat ve Kültür Festivali kortej yürüyüşü ve festival ateşinin yakılmasıyla başladı.

Yatağan Belediyesi önünde toplanan halk oyunları ekipleri kortej ve davul zurna eşliğinde Amfitiyatroya yürüdü.

Festivalin başlaması dolaysıyla Yatağan’ Şehir Stadyumu yanındaki caddeye yüzlerce stant açıldı. Anıt önüne panayır kuruldu ve deve ve minyatür atlarla vatandaşlara gezdiren esnaflar da geldi.

FESTİVAL GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE BAŞLADI

Festival açılışına Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcıları İsmail Kaya ve Ahmet Yunus Tuna, Belediye Meclisi Üyeleri, AK Parti İl BaşkanıGültekin Akça, MHP İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti İlçe Başkanı Ersöz Güler, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Çay, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, ilgililer görevliler halk oyunları ekipleri vevatandaşlar katıldı.

Belediye önünden başlayan festival yürüyüşü Turan Özdemir Amfi Tiyatro önünde festival ateşinin yakılmasından sonra, İstiklal marşının okunması ve saygı duruşuyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Bu 19. Sunu düzenlediğimiz Gençlik- Sanat ve Kültür Festivaline hoş geldiniz bizleri onurlandırdınız. Bu festivalleri rahmetli Belediye Başkanımız Hasan Haşmet Işık 19 yıl önce başlattı bizler devam ettiriyoruz. Ben kendisine saygıyla anıyorum. Yatağan halkı 5 gün eğlenceye doyacak. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek, Yatağan’a yapılan hizmetleri anlattı.Toksöz, hem belediye hizmetleri, hem de sosyal faaliyetlerin devam edeceğini özellikle gençlere fırsat vermeye çalışacaklarını belirtti.

Toksöz, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ve diğer emeği geçenlere plaket ve belgelerini sundu.

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç’da yaptığı konuşmada, Yatağan Belediyesi 19. Gençlik- Sanat ve Kültür Festivalinin İlçenin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirterek tüm emeği geçenleri teşekkür etti.

Belediye halk oyunları, ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Gösteriler büyük bir coşkuyla izlendi.

HABER: SERDAL KAYHAN

Bu haber toplam 1145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.