YATAĞAN’DA GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

YATAĞAN’DA GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
Yatağan’da Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü Muğla’nın Yatağan ilçesinde de kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı verilişinin yıl dönümü kapsamında Kuvâ-yi Milliye Parkı’nda tören düzenlendi.

Törene, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Garnizon Komutan Vekili Hava ikmal üst teğmen Murat Kotil daire amirleri, siyasi partin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve gazi aileleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende, Kuva-yı Milliye Meydanında bulunan Anıtlara Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Yatağan Belediyesinin Çelenklerinin sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın mesajı okundu. Bir öğrenci tarafından günün anlamına belirten şiir okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Yatağan Şube Başkanı, Kıbrıs Gazisi Ali Karahan yaptı.

Karahan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Anadolu tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin hiçbiri Türk milleti kadar Anadolu’da varlık gösterememiştir. Bin yıldır güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendisine ebedi vatan tutan milletimiz, büyük kahramanlıklarla adını bu topraklara altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi neredeyse yoktur. Şehitlik ve Gazilik makamları Türk toplumunun manevi değerlerinin özünde bulunur. Bu gerçek, şanlı tarihimizin destansı zaferlerle dolu olmasının en önemli nedenidir. Bu zaferlerin gerçek mimarları ise vatan uğruna şahadete yürüyen şehit ve gazilerimizdir. Onlar; anne, baba, eş ve çocuklarını geride bırakarak yine sevdalı oldukları bu kutsal topraklar için canlarını hiçe sayarak bayrağımızı göklerde özgürce dalgalandırmaya ant içmişlerdir. Bu sayededir ki şanlı bayrağımız vatanımızın dört bir bucağında göklerde şanla, şerefle dalgalanmaktadır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim. Kahraman gazilerimizin Gaziler günü kutlu olsun.”

Etkinlik, Yatağan Belediyesi tarafından, Yatağan Termik Enerji Üretim Aş. Sosyal tesislerinde Gazilere verilen kahvaltı ile devam etti. Daha sonra Yatağan Kaymamı Mustafa Emre Kılıç’ta birçok ziyaretlerde bulundu.

HABER: GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 432 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.