YATAĞAN’DA KURAN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

YATAĞAN’DA KURAN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an Kursları için kapanış programı Gençlik Merkezi Toplantı salonunda düzenlendi.

Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an Kursları için kapanış programı Gençlik Merkezi Toplantı salonunda düzenlendi.

Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından, 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle, 4-6 yaş Kur’an Kursu ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları için Yatağan Gençlik Merkezinde kapanış programı düzenlendi.

Programa Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Yatağan İçe Müftülüğü Vaizesi Ayşe Dilek Sökeli, Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Programda bir konuşma yapan Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç; Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Kur’an kurslarının vatandaşlarımızın doğru dini bilgiyi ehil kişilerden öğenmede son derece önemli olduğunu ve bu alanda Yatağan’da Müftülük olarak yapılan çalışmaları ve Kur’an kurslarına devam eden vatandaşlarımızı ve Kurs hocalarını tebrik etti.

İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, programın açılışında yaptığı konuşmasında ise şunları kaydetti:

“Kıymetli Misafirler! Bugün çok güzel bir programda sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum.Bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakmanın mutluluğu içerisinde Kur’an kurslarımız tarafından hazırlanan programın kapanışındayız. Öncelikle Kur’an Kursu Öğretici ve kursiyerlerimize böyle güzel bir programda bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ederim. Sekiz ay boyunca tüm Kur’an kurslarımızda Rabbimizin kelamı olan Kur’an-ı Kerimi öğrendiniz. Temel dini bilgileri, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatını, dünyaya kazandırdığı ahlaki değerleri öğrenmek için Kur’an Kurslarımızı doldurdunuz. Rabbimize hamdüsenalar olsun.Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Bir kalp ki onda Kur’an yoktur, o harabe bir eve benzer. Bir kalp ki onda Kur’an vardır, o kalp mamur bir eve benzer.” buyurmaktadır.

“Bu müjdeye nail olmak için canla başla çalıştınız. Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.s.) bizlere şöyle müjde veriyor; “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.” buyuruyor. İşte bugün en hayırlı işi yapan, en hayırlı öğrencilerimizin en hayırlı merasimindeyiz. Hasat anındayız, sekiz ay boyunca ektiklerimizi biçiyoruz. Yatağan Müftülüğümüze bağlı bu sene 1 tane 4-6 yaş Kur’an Kursu ve 13 tane İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurslarımızda 200’e yakın öğrencimize personelimizin özverili çalışmalarıyla hizmet verdik, önümüzdeki yıl inşallah bu sayıyı elbirliği ile arttırmak istiyoruz. Burada 4-6 yaş Kur’an Kurslarının önemini de hatırlamakta faya var, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2014 yılından itibaren resmi olarak başlatmış olduğu 4-6 yaş Kur’an kurslarımız bu noktada çok önemlidir. 4-6 yaş Kur’an kurslarımız sayesinde çocuklarımız hep Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ile milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmekte ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile erken yaşta buluşmaktadır. Cenabı Hak bu duygu ve düşünceler ile çocuklarımızı yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin. ” dedi.

İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, öğrencilere Kur'an kursunda öğrendiklerini unutmamaları için bol bol tekrar tavsiye etti.

Kur'an-ı Kerim'de tekrarlanan ayetler olduğuna dikkati çeken Çetmi, "Çünkü Kur'an-ı Kerim'i başından okumaya başlayan bir Müslüman, belki 1 ayda belki 2 ayda belki 1 yılda sonunu getirebilir. İşte ara ara o sayfalarda önemli konuları Rabbimiz unutmayalım diye bize hatırlatıyor. Biz de öğrendiklerimizi unutmamak için tekrarlayacağız." değerlendirmesini yaptı.

İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, 03 Temmuz 2023 tarihinden itibaren camilerde ve Kur’an kurslarında, yaz dönemi kurs programlarının başlayacağını belirterek; “Yaz Kur’an kurslarımız vesilesiyle çocuklarımız, hem huzurlu bir tatil dönemi geçirecek hem de tertemiz zihinlerini, hidayet kaynağı Kur’an’la besleyerek Peygamber sevgisini, temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacak; yürekleri birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle başta bu programı hazırlayan hocalarımız olmak üzere Kur’an Kurslarımızda eğitim gören gönlü Kur’an sevdasıyla dolu kursiyerlerimize ve onların bu noktadaki eğitimlerini sağlayan tüm Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum , Allah’a emanet olunuz.” dedi.

Programda daha sonra Yatağan İlçe Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an Kursu ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları’nın yıl içinde yaptığı faaliyetleri anlatan sinevozyon izlendi.

Kapanış programında Kur’an kursu öğrencilerine belgeleri Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ve İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi tarafından verildi.

Program ,4-6 yaş Kur’an Kursu ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurs öğrencileri tarafından ilahiler, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiirler okunması ve hediye takdimi ile sona erdi.

HABER: GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.