Yatağan’da kurban kesim yeri tartışması

Yatağan’da kurban kesim yeri tartışması
Yatağan Akyol Mahallesi Muhtarı İsmail Topal ile mahalle sakinleri toplanarak, Hürriyet Caddesi’nde yapılacak olan kesim yeri ve hayvan pazarının uygun...

Yatağan Akyol Mahallesi Muhtarı İsmail Topal ile mahalle sakinleri toplanarak, Hürriyet Caddesi’nde yapılacak olan kesim yeri ve hayvan pazarının uygun olmadığı yönünde tepkilerini ortaya koyarken, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise, “İlçe Hıfzıssıhhadan izin alarak, 1 günlüğüne kimseyi rahatsız etmeden kurban kesim yeri yapacağız” dedi.

Haber Merkezi

Yatağan Akyol Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yapılması planlanan kesim yeri ve hayvan pazarı, mahalle muhtarı, mahalle sakinleri ile belediye başkanını karşı karşıya getirdi.

Yatağan Akyol Mahallesi Muhtarı İsmail Topal, Hürriyet Caddesi’nde yapılacak olan kesim yeri ve hayvan pazarının uygun olmadığını belirtirken, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise, “İlçe Hıfzıssıhhadan izin alarak, 1 günlüğüne kimseyi rahatsız etmeden kurban kesim yeri yapacağız” dedi.

Akyol Mahallesi Muhtarı İsmail Topal yaptığı açıklamada, “Buraya çok yakın yerlerde,  spor tesisleri, meslek lisesi, düğün salonu, halı saha, çamlık, yüzme havuzu, gibi birçok sosyal alan var. Haliyle buraya hayvan kesim yeri yapılmasını ve hayvan pazarı kurulmasını uygun bulmuyoruz” dedi.

BAŞKAN TOKSÖZ, “AMAÇ HALKA HİZMET”

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise, söz konusu yere 11 yıldır kurban bayramlarında hayvan pazarı kurulduğunu belirterek, “İlerde başka yer gösterilebilir. Bahsedilen yer ise, moloz dökme yeriydi. Biz buranın bir kısmını güzel bir park, bir kısmını araç park yeri, bir kısmını da kurban bayramında tertemiz bir yerde sadece 1 günlüğüne kimseyi rahatsız etmeden kurban kesim yeri yapacağız. Tabi bunu İlçe Hıfzıssıhhanın izniyle yapacağız. Konu bu. Burada amaç, vatandaşın işini görmek” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2738 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.