YATAĞAN’DA MESUT GÜNAY BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

YATAĞAN’DA MESUT GÜNAY BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
 MUHABİR
Yatağan’da Mesut Günay belediye başkan aday adaylığını CHP parti Binasında büyük katılımla açıkladı. Günay, “Hangimiz ön seçimde önde çıkarsa CHP olarak kenetlenip, dimdik ayakta durmalıyız” dedi.

Mesut Güyay’ın basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış konulmasını yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, tüm aday adaylarına başarılar diledi.

Mesut Günay yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğini yediğim beni ben yapan bu şehirde, fikirlerimi ve dünya görüşümü oluşturan partimizden aday adayı olmanın heyecanını yaşıyorum.1969 yılında yatağanda doğdum.1997 yılandan beri ilçemizde esnaflık yapmaktayım. Beyaz eşya ve mobilya sektöründe ilçemize ve yöremize hizmet vermekteyiz.1997 yılında yol arkadaşım Beyza Günay ile evlendim. Seba Günay ve M.Ata Günayın babasıyım.İlk ortaöğrenim Yatağanda lise öğrenimimi İzmir Yatağan ve Milatsa tamamladım. Odaların ve Derneklerin çeşitli yönetim kademelerinde görev yaptım. Partimizde gençlik kolları başkanlığı Birinde ilçe sekreterliği olmak üzere 2 dönem yönetim kurulu üyeliği yaptım. 2014 ve 2019 da yine partimizden belediye başkan aday adaylığım oldu.”

“ÖNSEÇİMİN GEREKLİLİĞİNİ BİR KEZ DAHA VURGULAMAK İSTİYORUM”

“Hepinizin bildiği üzere partimizin başvuru takvimini başlatmasıyla birlikte, öncelikle aday olabilmek adına diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte demokratik bir yarış içerisine gireceğiz. Bu noktada tüm üyelerimizin katılımıyla yapılacak önseçimin gerekliliğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. İlçemizde en son 1999 yılında bir ön seçim yapılarak belediye başkan adayımız belirlendi.Yaklaşık 25 yıldır ki-biliyorsunuz sosyoloji biliminde 25 yıl bir jenerasyon demektir- partimizde belediye başkanı adayımız ön seçimle belirlenmedi. Ben ilçemizde ön seçimin hele hele üye bazında ön seçimin en demokratik ve en doğru yöntem olacağını düşünüyorum. Tabanın sesine kulak verdiğimiz zaman sadece ben değil parti tabanımızın tamamında üye bazında bir ön seçim beklentisi olduğunu görüyorum.”

“SÖYLEYECEĞİMİZ DE ÇOK ŞEY VAR ELBET”

“Biz inanır ve kenetlenirsek bu seçimi kazanabileceğimizi biliyoruz. Gün eski kırgınların küskünlüklerin hesabının yapılacağı birgün değildir. Gün Birlik olmanın beraber olmanın omuz omuza olmanın, ilçemizi tekrar Cumhuriyet Halk partisinin kalesi yapma ve bu kaleyi koruma günüdür. Son 5 yılda Yatağan’ımızda hizmet yapıyoruz diye geri dönüşümsüz tahribatlar yapıldı. Bunlarla ilgili söyleyeceğimiz de çok şey var elbet. Ama bunları konuşmanın zamanı yeri değil. Biz yıllardır seçildiği zaman parti rozetini çıkartıp kenara koyan ben bundan sonra herkesin belediye başkanıyım diyen bir gelenekten yaşadık yatağanımızda. Partizanca bir tutum içinde hiç olmadık, örneğin rakibi olan partiyi binbir bahaneler üreterek yerinden yurdundan etmeye çalışan gelenekten ve düsturundan gelmedik. Biz demokrasiyi şiar edindik azınlık çoğunluk demedik, mezhepsel ve etnik ayrımcılıklara girmedik. Bir çatı altındaysak hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz, hep beraberiz dedik. Biz huzur dedik kardeşlik dedik barış dedik.”

“BAŞARMAK VE BU YEREL SEÇİMİ KAZANMAK ZORUNDAYIZ”

“Yatağan’ı tekrar sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla buluşturmak, toplumcu ve halkçı, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışı bir kez daha egemen kılmak ve bu reklam arasına son vermek için kenetlenmek zorundayız Ülke genelinde iktidara giden yolun yerelde başarıdan geçtiğini biliyoruz. Bu ülkeyi tekrar aydınlık, ilerici bir anlayışa kavuşturmak için, iktidar olabilmek için yaşadığımız yerde, Muğla’da ve Yatağan’da üstümüze düşeni yapmak için, bu aydınlık ülke hayaline ışık olabilmek için kenetlenmek zorundayız. Kadınlarımızla, gençlerimizle, 2000’e yakın üyemizle yani örgütümüzle bir bütün olarak çalışmak, başarmak ve bu yerel seçimi kazanmak zorundayız.”

“HERKESİN YAŞAMAK İSTEYECEĞİ BİR YATAĞAN İDEALİYLE YOLA ÇIKTIK”

“Bir çift mavi göz ve Cumhuriyet halk partisinin 6 okunun ışığında o dev gibi insan Ata Türkümüze, onun şaşmaz ideallerine, onun ilkelerine onun partisine sahip çıkmak, dünyanın kabul ettiği evrensel değerler; insan hakları demokrasi, özgürlük adalet eşitlik ve emeğin yüceliği, gibi evrensel değerlere sahip çıkarak... Tarihi dokuyu doğayı yeşili koruyarak sanayileşmeyi de sağlayarak huzur dolu ve herkesin yaşamak isteyeceği bir yatağan idealiyle yola çıktık. Ben Yatağan’ ı Yatağanlıları ve Yatağan’da yaşayan hemşehrilerimizin çoğunu tanırım. Onlarda beni tanır.”

“ÇÜNKÜ BU MEMLEKET BİZİM”

“Geçmişte yeri geldi acılarımızı paylaştık yeri geldi sevinçlerimizi paylaştık. Yeri geldi Yatağanın menfaatleri için bir yumruk haline geldik mitinglerde yürüyüşlerde beraber olduk. Yeri geldi Destinde çevre direnişinde Yeri geldi özelleştirme karşıtı direniş çadırlarındaydık. Sabah kahvaltımızı yapmadan simidimiz alıp gidip, direniş çadırında işçi arkadaşımızın demlediği çayla kahvaltımızı yaptığımız günlerimiz oldu bizim... Ama hep Yatağan için yatağanımızı koruma içgüdüsüyle hareket ettik. Çünkü bu memleket bizim.”

“YATAĞAN, CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN KALESİDİR”

“Yatağan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesidir. Ne yazık ki geçen dönem İstanbul Ankara başta olmak üzere 11 büyükşehirim aldık ama ne yazık ki sevincimiz kursağımızda kaldı yatağanı kaybettik. Ama yılmak yok! pes etmek yok! Vazgeçmek yok! Vazgeçmedik,vazgeçmeyeceğiz. Diğer aday adayı arkadaşlarımla birlikte bu yarışa girdik. Diğer aday adayı arkadaşlarımı ellerini taşın altına koydukları ve gösterdikleri medeni cesaret için tebrik ediyorum. Hepimizin amacı CHP’yi Yatağan’da tekrar ihtar yapmak. Hepimiz bu amaçla çalışıyoruz yapılacak olan ön seçimden kim çıkarsa çıksın bizim adayımızdır ve hep birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız. birlikte kazanacağız.”

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum