YATAĞAN'DA SEZON HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

YATAĞAN'DA SEZON HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, 1 helikopter, 9 teknik personel, 22 orman muhafaza memuru, 70 yangın söndürme işçisi, 30 özel ekip, 6 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 greyder , 2 yangın gözetleme kulesi ve 12 su alma kaynağı birlikte ateş savaşçıları muhtemel yangınlara karşı 7/24 havadan ve karadan hazır hale getirildi.

Mayıs ayı ile birlikte hava sıcaklıklarının 25 dereceyi gösterdiği bugünlerde bu yılki yağışların az olmasının da etkisiyle Yatağan Orman İşletme Müdürlüğünce, yangın sezonu öncesi hazırlıklara hız verilerek yangın söndürme araçlarından hava aracına ekipmanından su kaynaklarına ve yangın söndürme işçisine varıncaya kadar bütün hazırlık denetim ve eğitimler tamamlanarak sezona hazır hale getirildi.

2023 yangın sezonuna Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü , 9 teknik personel, 22 Orman Muhafaza Memuru, 70 yangın söndürme işçisi, 30 özel ekip , 1 Helikopter, 6 Arazöz, 2 Su İkmal Aracı, 2 İlk Müdahale Aracı, 1 dozer, 1 greyder, 2 yangın gözetleme kulesi, ve 12 su alma kaynağı birlikte ateş savaşçıları muhtemel yangınlara karşı 7/24 havadan ve karadan hazır hale getirildi.

Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, şunları söyledi:

“Bu yıl yaz sıcaklarının erken başladığı ve hava sıcaklıklarının mayıs ayında 25 dereceyi buldu. Yağış azlığı nedeniyle mevsiminde kurak geçeceği göz önünde bulundurularak yangın sezonuna gerek eğitim gerek tatbikatlar noktasında gerek araçlar konusunda gerekli ön çalışmalar ve hazırlıklar yapılmış olup personelim ile birlikte gece gündüz her türlü yangın tehlikesine karşı görevdeyiz. Yangın sezonu boyunca kurumumuz olarak üstümüze düşen görev ve sorumlulukları yerine getirirken bu süreçte de kıymetli yatağan halkımızı bu sıcak ve kurak yaz günlerinde ateş yakmamayı anız yakmaktan uzak durmayı küçük bir duman ateş görüldüğünde hiç tereddütsüz beklemeden 112 Acil Çağrı Merkezine yangın ihbarı noktasında iletişim kurmaları konusunda duyarlılığa davet ediyorum. İnşallah Yatağan olarak kazasız belasız can ve mal kaybı olmadan küçük bir yangın haberini duymadan güzel bir sezon geçirmeyi Rabbimizden temenni eder duyarlılık ve hassasiyetleriniz içinde siz değerli Yatağanlı halkımıza şimdiden teşekkürlerimi sunarım.”

HABER: TEMEL IRMAK

Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.