YATAĞAN’DA VELİLER ÇOCUKLARINI KAPIDA BEKLEDİ

YATAĞAN’DA VELİLER ÇOCUKLARINI KAPIDA BEKLEDİ
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, ülke genelinde 4 Haziran Pazar günü yapıldı. Yatağan İlçesinde 500 öğrenci LGS heyecanı yaşadı. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri de okul çevresinde büyük heyecanla çocuklarını bekledi.

Görüşünü aldığımız veli Fedakâr Çay, “Kızımın Fen Lisesi veya iyi bir Anadolu Lisesini kazanmasını ümit ediyorum. İnşallah beklediğimiz olur” dedi.

Yatağan İlçesinde 10 okulda yapılan sınavda 500 öğrenci lise için ter döktü.

Öğrenciler İlk/sözel oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisiyle Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soruyu 75 dakikada, saat 11.30'da başlayan ikinci oturumdaki Matematik ve Fen Bilimlerinden toplam 40 soruyu 80 dakikada yanıtladılar.

İki oturum arasında çocuklara meyve suyu, su ve kek gibi ikramlarda bulunuldu.

Yatağan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, 10 okulda yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı sınavın sorunsuz tamamlandığını belirterek, “Sınav sonuçlarının tüm öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Alemdar, sınavların sorunsuz şekilde tamamlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlere ve kolluk kuvvetlerine teşekkür etti.

Cevap anahtarı sınavdan sonra meb.gov.tr adresinde yayımlandı. Öğrenciler, sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecekler.

HABER: SERDAL KAYHAN

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.