YATAĞAN’DA YIKILAN TARİHİ KÖPRÜ ASLINA UYGUN YAPILACAK

YATAĞAN’DA YIKILAN TARİHİ KÖPRÜ ASLINA UYGUN YAPILACAK
​​​​​​​Muğla’nın Yatağan İlçesi Yava Mahallesi’nde bulunan, 2008 yılında maden yüklü bir kamyonun geçişi esnasında yıkılan tarihi Kayırlı Köprüsü yeniden yapılacak. İhalesi tamamlanan köprünün aslına uygun yapılması bekleniyor.

Muğla’nın Yatağan İlçesi Yava Mahallesi’nde bulunan 2008 yılında bir mermer yüklü kamyon tarafından yıkılan tarihi demir köprünün yapılmaması yörede büyük mağduriyet yaratıyordu.

Yava Mahallesi Muhtarı Şenol Ersoy, köprünün bir an evvel yapılması gerektiğini belirterek, konuyu birçok kez dile getirmişti.

Kayırlı köprüsü 2008 yılının Ekim ayında yöreden maden taşıyan bir kamyon üzerinden geçerken çökmüştü. Köprüde ağır tonajlı iş makinelerinin girmesinin yasak olduğu yazısı bulunmasına rağmen ağır tonajlı kamyon geçerken çöken tescilli Kayırlı köprüsü, 1919 yılında İtalyanlar tarafından hiç kaynak kullanılmadan ısıya duyarlı yapıldı.

KÖPRÜNÜN YAPIMA BAŞLAMASI YÖREDE SEVİNÇLE KARŞILANDI

Yava Mahallesi Muhtarı Şenol Ersoy, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Köprünün yıkılmasından sonra Yava köyü halkı Memişler, Kayırlı, Kocamustafalar ve Çobanlar mahallesi halkı 5 kilometre hergün fazladan yol katlediyordu. Köprünün yapılmasına başlaması köyümüz de çok büyük sevinç yaşattı. Bu konuda emeği geçen, Yatağan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Toksöz başta olmak üzere ve tüm emeği geçen kamu ve özel kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz. Köprünün yeniden faaliyete geçmesi bizleri çok rahatlatacak. Toplam 125 hane ve 350 nüfus var. Bu mahallelerde oturan çocuklar kış sezonunda okula 200 metre yerine, 5 kilometre fazladan dolaşmak zorunda kalıyordu. Tüm emeği geçenlerden Allah Razı olsun diyorum.”

Yatağan Belediye başkanı Mustafa Toksöz de, “Tarihi Yava Köprüsünün ihalesi yapıldı. Köprünün yapımının yılsonuna yetişmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.